New bag

Oups I did it again! Ajaj, en till väska... Men den är så fin (Alexander Wang - Rocco inspirerad)! Har sugit på karamellen några dagar nu och köpte den precis från Modekungen.se. I love it ;).

 


Första advent

Söndag den första advent innebär fika med familjen. Så har det varit i alla år, inget undantag 2009! Dock så kom varken lillebror eller storasyster vilket gjorde mig extremt besviken! Vart var ni då!?! Svikare som inte håller på traditionerna... Saffranskakan var skitgod i år bara så ni vet! Mamma, Håkan, Shrek, Bernt, Emma, Julia och Martin var med i alla fall så får väl trösta mig med det ;). Tack för en mysig söndag!



Julgardinerna åkte fram. Fick låna ett par av mamma hem till vårat nya kök :)



Jag tycker att jag och mamma är läskigt lika i profil...




Happy Advent


Drinkkväll

Igår var det drinkar och tjejkväll för hela slanten. Vi firade Fatimas födelsedag och drack härligt sliskiga drinkar ur vattenmeloner. Kvällen slutade på Berns. Måste tacka mina underbara brudar för en trevligt kväll och fantastiskt sällskap ;). Grattis till tant som blir ett år äldre på tisdag <3!

Fatima "Tant" & Pauli


Mallan


Frugan & Tant visar hur det går till i Alanya...


Dj Anna


"Lillräkan" Liza


Alla fick ett glas, you guys know me well ;). Evil eye, har en blick som kan döda har jag hört...


Elin intog dansgolvet


Berns




Love was in the air. Pauli & Dj Anna


Mallan & Fia



Mallan & Dj Anna

Movi'n in

Igår var det dags igen. Två timmar tog det men nu är vi äntligen på plats. Nu vill jag bara bo! Tack mamma, Håkan & Malin för hjälpen! Bernt och Emma kom också förbi, Emma skruttan tog några krafttag :P.



Hit flyttar vi i morgon:


Vardagsrum:




Kök:



Badrum:


Sovrum:


Älskade syskon!

Haha, mina syskon är ju rätt roliga. Vilka funderingar dom har. Här kommer ett utdrag om deras syskon-filosofi från systers blogg:

"(...) Min bror & jag satt & diskuterade i måndags om just vår syster Chriss <3 Hon är smart , älskar att plugga & ser sjukt bra ut .
Medans Kenny (min bror ) & jag är mer lika , så vi kom fram till att hon inte är våran , inte för att vi inte älskar henne för d gör vi , MASSOR ! Men hon skiljer sig för mycket från oss . Vi 2 (Kenny&jag) bleka , obildade & smått "rulltiga" med en sjuk humor platsar inte i Mercaåkande högskoleplugghästens dna & eftersom vi 2 mot 1 så måste d va henne de bytte ut ;o)

Men gråt inte för d vår adoptivsyster , vi älskar dig ändå & hoppas med detta att du försörjer oss när vi blir gamla."

HAHA, älskar er också... :P

Fredag

Idag var det en extra "mattestuga" för alla oss i Kalkyleringskursen som måste fräscha upp matte-minnet lite. Det var genomgång av tal som var väldigt basic och lite tentaexempel. Tyvär gick brandlarmet två gånger och när typ 300 pers ska ut och in igen (2ggr!) så blir man ju lite trött. Tur att jag slapp sitta i trappan iaf... Trots detta så var det mycket bra för min del, jag måste få det förklarat för mig, annars står det rätt stilla i hjärnkontoret. Ska satsa på att gå på alla dessa extraseminarier (tror inte att man kan hota sig till ett godkänt här, det gick ju bra på högstadiet...). Ska försöka ge allt så att tentan går vägen!



Sen var jag på Inn & Finn vid Rådmansgatan och köpte en fin hållare till alla mina tidningar (som annars ligger lite överallt...). Men självklart kan man ju inte bara köpa det man hade tänkt utan det blev svanen-märkta kaffefilter (100st för 10:-), en liten fotoram (12:-) och muffinsformar med hjärtan på (10:-) också! Himlans bra att ha...

Tog mig i kragen och bara passerade men alldeles intill ligger Espresso House som gör världens godaste latte... Mmm, men inte idag, inte slösa i onödan...




Efter det stötte jag på en gammal kompis som bor i samma hus som mamma jobbar, Tulegatan. Så vi hade sällskap dit och då passade jag på att hälsa på min kära mor och överlämna en liten present jag köpt till henne - Nya Lypsyl Goldshine. Oh lala! Mamma är ju lite bling-bling. Glad blev hon och som tack fick jag en fralla med ost och skinka. Vi satt och tjattrade en stund och sedan bar det av hemåt. Köpte Bubblerooms nya tidning på vägen (har nyss läst ut boken "Medmänniskor" som jag kan rekomendera strakt!). Valde den pga miniprisetpriset på 10:- och den var väl värd det med lite härliga modereportage och tips.


"Video Phone"

Beyoné & Lady Gaga har gjort en låt och musikvideo ihop "Video Phone". Tycker inte att det är Beyoncés stil alls... Lite väl lättklätt/vulgo för hennes del tycker jag. Sen ser det bara lite lustigt ut när Lady Gaga försöker mäta sig med Beyoncés sex-appeal :P.


Ledbruten

Ao, fingrar och armar är helt svullna efter allt meck... Vi har monterat ner garderoberna och kört dom på en flyttpirra till nya lägenheten (så nära är det :P). Vi vill att så mycket som möjligt skall vara klart tills på lördag när de flesta andra sakerna ska köras dit. Känns som att kroppen är av gelé just nu, ska bli skönt att hoppa i säng!


Vi skrev på kontraktet för den nya lägenheten idag och from lördag 28/11 är våran nya adress:

Kumminvägen 23, 1tr
123 56 Farsta

No longer Muskotvägen 3 :P

GODNATT!

 


Merry Madagascar

Den härliga animerade filmen Madagascar/Vilddjuren har kommit i en kortare julversion där bla. jultomten gästspelar ;).



Time for Dexter


Mysmorgon

I morse när jag vaknade mös jag med Shreken och sedan fixade Håkan frukost till oss. Härligt!



Min söndag

♦ Jobb 11-18.30

 ♦ Fika m Pauli och gänget


♦ Bio "New Moon" på Rigoletto 21.15, fullsatt.


♦ Hem till familjen på Söder, sov där.


Känner ni igen denna pose?

A tru classic, kommer inte ifrån den...↓


Var har jag handen här då... men Chriss då!↓


Suprise party!

I lördags hade vi överraskningsfest för Patricia. Medans hon och Micke var ute och åt middag förberedde vi lägenheten. Det blåstes ballonger, blåstes ut serpentiner och vi fixade bål samt snacks. Från jobbet var Miraim, Hanna och Oscar från trädgård där och sedan ett gäng av Mickes kompisar, har ju lite svårt att komma ihåg namn (eller komma ihåg över huvud taget :P)... Det blev riktigt lyckat och hon blev skitglad! Kolla in filmen, lite överraskad ;).


Pimp my deer...


Paketöppning


Nu kan du inte klaga på att du inte har några bilder på oss darling!





Stekigt värre med champagne



De andra rökte vattenpipa


Då kan man bli lite så här...



Köket är alltid en central plats när det är fest.
Finns det hjärte-rum så finns det stjärte-rum.


Patricia visar lite lumpen-moves. Benböj med Miriam på ryggen.


Bio ikväll

Äntligen är det dags för "New Moon"!. Ikväll 21.15 på Rigoletto!


Vilket svall!

Elle "The Body" Macphearson har så jäkla fint hår!


En stillsam lördag

Det blev en lugn lördagkväll med grönsaker och dipp. Var rätt trött efter lite somn och en låång dag på jobbet.
Vi såg en film med Bruce Willis men kommer inte ihåg vad den hette just nu :P



I remember the times...


In London - här London Eye

Vid jorden ände

Känns i alla fall som att Bauhaus i Bromma ligger där (när man inte är bortskämd med bil). Har man tur som jag har denna morgon kan man nöja sig med ett byte i Alvik men annars kan man räkna med både tunnelbana, pendeltåg och buss en söndagmorgon. Nä fy, jag har vant mig lite för mycket vid att ha bilen. Igår slutade jag klockan fem men var inte hemma förän strax innan sju. Tar ju en timme hem och sen ska man vänta på buss + tunnelbana som inte går så ofta vid världens ände... Med bilen tar det 20 minuter. I got lucky today!

"Ta tunnelbanans gröna linje 18 från Hökarängen mot Alvik.
Den går från Hökarängen 09:42 
och kommer till Alvik 10:15.

Vid Alvik byter du till buss 112 mot Spånga station.
Den går från Alvik 10:29.
Du är framme vid Johannesfred ca 10:35.

Gå cirka 200 meter till Stockholm, Voltavägen 11.

Restid 53 minuter.

Trevlig resa!"


Thank you reseplaneraren!

Älskade ängel

Kan inte låta bli att älska Victorias Secret Fashion shows. Dom är härligt färgsprakande, sexiga och underhållande. Det är bra musik och en skön stämning, inte som en vanlig stel catwalk. Vore hur kul som helst att få se en show live!




Busfrön!


(bilderna är från systers Facebook)

I want!


Low black boots

Jag skulle gärna vilja ha ett par snygga boots/pumps i svart mocca eller skinn med lågt skaft. Det är så trist att alltid behöva ha byxorna instoppade i vinterstövlarna.


Oprah lägger ner

"Oprah Winfrey lägger ner sin sin talkshow 2011, meddelade hennes produktionsbolag på torsdagen. I fredagens sänding väntas den amerikanska TV-drottningen själv meddela beslutet – att lägga ner programmet efter 25 säsonger. Med i genomsnitt 7.1 miljoner tittare varje fredag, är "Oprah Winfrey show" på TV-kanalen ABC ett av USA:s mest populära program. Programmet har dessutom tittare i 145 länder. Men nu meddelar produktionsbolaget Harpo att dagarna är räknade för pratprogrammet. Enligt Reuters sänds det sista avsnittet år 2011, efter 25 säsonger. Harpo har inte gett någon officiell förklaring till nedläggningen, men enligt New York Times ska Winfrey satsa på en egen kabel-TV-kanal istället, meddelar Reuters." Detta skriver Aftonbladet idag.




Vem har inte sett gamla repriser av Oprah Winfrey show när man vart hemma sjuk... Men nu sjunger talk-showen på sista refrängen.


Little black dress




Någon som är intresserad?

Ska sälja min fin-fina spegel Mongstad från Ikea. Den får inte plats i nya lägenheten. Säljes för 500:- (nypris 895:-). Väggfästen finns. Någon som är intresserad?


Söndagsbio!



På söndag ska jag gå och se "New Moon" med Paula och några till.
Ska bli så jäkla nice, hoppas den är skitbra!


Fredag = kyckling

 

Idag ska jag laga middag och det är kyckling på menyn. Vet bara inte riktigt vad jag ska göra med den än... Det är bara å hitt på nåt *

Älskar att åka buss

Eller inte! Vad trött man blir ibland. Kliver på bussen i Hökarängen och möts av minst 300 skrikande tonårstjejer som gladeligen ska till Gymnasiemässan i Älvsjö. Trodde jag skulle kunna sitta och läsa lite på bussen men det blev en 20minutersfärd i ett hönshus. All lycka till dem men vad fan, jag kan inte ha varit så där... "Asså, Mä, Ärligt, Lalalalalala". Fan man känner sig ju gammal när man sitter där, 21 år. Pju, hoppas man slipper oväsendet på vägen hem!


Grattis Patricia!


Idag blir hon 20 år! Helt sanslöst! Grattis darling!


Godnatt




Natti natti!




Bring the bling

I like it! H&M 129:-


Rulla bollar & baka bullar

Började med kakorna, rulla små bollar... Farinkakor med cocos.
Någon som är sugen på receptet är det bara att säga till ;)




Sen satte bull-mama igång med deg och knådning. Nedan
fyllning med mandelmassa och kardemumma!



Tjuvtitt in i ugnen...


Nu är dom klara, ut med dom bara. Man vill ju inte ha en bulle i ugnen...



Bak-dag

Idag är det bakning som står på agendan! Bullar och cocoskakor ska det bli. Måste bara plugga lite innan... Alla ingredienser är införskaffade så det är bara att sätta igång när jag är klar :).


Oups we did it again


Vi ska flytta, IGEN. Japp, inflyttning var det i lördags men nu är vi redan på g igen. Vi ska flytta till en annan lägenhet längre upp på gatan, dock en annan adress. Vi var inte helt nöjda med denna och hade sån jäklans flax att vi fick byta. I know, we are crazy people! Men det är ju lika bra nu när man har ångan uppe och allt redan är packat :P

 


På torsdag blir det bak

Bullar har jag tänkt. En sats med madelmassa/kardemumma och en med smör och kanel. Yummy!


Såå mycket prylar!

Är helt otroligt när jag tänker efter, någonstans mellan 30 och 40 flyttkartonger + alla möbler. Allt detta har vi fått plats med i en etta! Nästan lite beundransvärt... Mycket var det att packa och precis lika mycket att packa upp :P. Hua, vill ju egentligen få allt klart nu nu nu men eftersom det ska målas och fixas så är det ingen idé att hetsa allt för mycket. Har ju verkligen ingen lust att packa skiten en gång till. Känns i alla fall skönt nu när vi är på plats, ingen stress...

Gammal going i ny uniform


Our new home

Ett litet smakprov. Det ska målas om och fixas till ordentligt innan allt är i sin ordning.




Rädda din favorit!



Nu kan man gå in på räddajulen.nu och rösta på den pralin man vill skka ha kvar sin plats i Alladinasken. Jag tycker alla borde rösta på Höstnougaten * *


Nu funkar det!

Yep, internet är back on track. Nu kan man börja leva lite igen ;)! Bullen var nyss här på filmkväll, blev lite science fiction... Helt ok. Blev M&M glass och dumla snacks också, me like!

I'm alive

Jodå, jag lever allt. Har fått lite "hur mår du egentligen"-sms och telefonsamtal de senaste dagarna då folk undrat vad som händer. Medger att jag varit dålig på att uppdatera här och mobilen var avstängd hela(!) lördagen men det har varit rätt mycket att göra. Nu när tentor och flytt är avklarade är det betydligt lugnare. Tyvär så fungerar inte vårat internet heller så det är ju en lite stoppkloss för bloggandet... Hoppas det löser sig snart **

Yeah baby we're here!

Nu är vi äntligen inflyttade och det känns skitbra! Det strular med Comhem så internet fungerar inte än, tur att det finns internet via mobilen :p. Bilder kommer... Vill tacka pappa, Kenny, Fredrik, Anders, Maria, Mayvor och Arne för all hjälp. Ni är riktiga pärlor! (Hoppas ingen är glömd där...). Puss o kram!

WHY!?

Snälla snälla, varför går man så här utan BH!? AHHH! Gud vad fult! Peek-a-boo!


Britney


Hot mama - Nanny "Fran Fine".


Transformer...

Victoria Silverstedt i Fröken Sverige 1993...



...2009. Haha, inte samma tjej direkt...


Lovely!

Linn piggade upp mig idag med den underbara nyheten att Ben & Jerry har öppnat ett fik i Globen shoppingcenter,  där man bland annat kan köpa glass och milkshake i alla dess smaker. Yummy! My lovely Linn and I ska definitift dit inom kort!


Never ending story...

...lite så känns det just nu i alla fall. En hel del kvar att packa och plugga innan fredag. Har läst över 100 sidor idag men finns mer att sätta sig in i. Idag blev det läsning av sammanfattningen av kurslitteraturen och genomgång av alla power-point presentationer från föreläsningarna. Måste avsätta tid åt att packa allt det sista nu innan det helt plötsligt är lördag morgon... Det är bara att lägga i högsta växeln!

Ska till sjuka-huset med älskarinnan i morgon. Kommer att gå skitbra tror jag. Tänkte lura i kvinnan en valium och söva henne (trollar med knäna) så det går fort och smärtfritt. Fatima darling, du behöver inte oroa dig, I´m taking care of this :P. 

Hur ska det se ut?

I den nya lyan...? Jag vill ha det mysigt & hemtrevligt.




Bitches corner for life

Idag var det Elin, Pauli, Fatima & jag i Driven. Här är tjejerna när jag skulle gå hem. I love you bitches, could not do it without you!


(pigga och glada efter en dag ute i kylan...)


Fars dag

Ja, idag är det alla fäders dag. Började hemma hos min underbara plastis Håkan med lite paket (strumpor med extra löst resår, bra i jobbkängorna & Marabou Digistive), tårta, kakor, kaffe, mums-mums.... Ja mamma sa att det bara var lite mys, inget speciellt sådär... Nänä, alla sju sorter åkte fram. Syster kom förbi och hennes busfrön var så klart med. Gullungar! Moster älskar er! Håkans biologiska döttrar dök också upp så det var en trevlig skara samlad hemma på Söder.

Sedan bar det av mot söderort. Martin hoppade av i farten vid Skanstull och åkte hem till Behm. Jag åkte hem till pappsen med lite paket till honom också. Han fick en bra-ha-låda med olika fack till alla skruvar, muttrar, bits - ja alla dom där småttiga sakerna han har överallt... Blev inget fika hos pappa, han hade faktiskt köpt bullar men jag var redan proppmätt och skulle ju faktiskt pina i mig lite middag (efter alla desserter...) så det gick bara inte ner.

Nu är det dags att förbereda lite inför redovisning och opponering av marknadsföringsarbetet som vi har i morgon. Ska bli så skönt när denna vecka är slut! Då kanske man kan varva ner lite...

Bloglovin

Nu kan du prenumerera på bloggen via Bloglovin ;) : Följ min blogg med bloglovin

Everything changes




Nya huset!

Ser inte så kul ut den här årstiden men det ligger i ett lugnt litet område med mycket grönska. Kanske inte superläckert att huset är mintgrönt, men bättre än grått! Något mer som är läckert är ett till rum + balkong! Yes yes yes!


(ni ser även våran nya brevbärare ovan till höger :P)


Alldeles alldeles underbart

Måste vara världens bästa uppfinning :P


Party Party från H&M


Darker times

Nu när löven faller går vi mot mörkare tider. Desto närmare vintern kryper på desto närmare är det till våren och de första varma vindarna...



MTV Music Awards Berlin



Beyoncé tog hem pris för Bästa kvinnliga artist, Bästa låt med ”Halo” och Bästa video med ”Single ladies".

You want a piece of me?

Mamma och Håkan har gjort varsin tatuering. Två pusselbitar som passar ihop :)


Home sweet home




Ja, inte mycket är sig likt när man ska pussla ihop alla prylar på en liten yta.
Sängen är nedmonterad nu och väggen är spacklad och målad, tack B!
Lördagen den 14e november går flyttlasset så det blir en vecka till i kaoset.


Hans nya skrud

Shreken blev klippt i onsdags och var riktigt lycklig. Han fick en ny vinteroverall också så han inte fryser nu, den lille räkan. Han bär den stolt och myser i sin nya pälskrage ;).



What to do?!



Ah, nu har huvudet dunkat på bra till och från i flera flera veckor. Tror starkt att det är stress, var en huvudvärksfri vecka i Italien, så det har nog med skola, flytt och massor med "att-göra-prylar" att göra... Igår hade jag bara velat smörja in hela skallen med Voltaren-gel och gått i ide i några veckor. Men nä, det går ju inte så det blev en Alvedon och lite sömn istället. Det funkar ju tills dess att jag vaknar. Man kör på igen och då är det kört. 

              Hur lagar man ett ont huvud?


Världens sexigaste språk

Hörde nyss på radion att en svensk undersökning av världens 10 sexigaste språk har utförts av Expressen.

Här kommer de jag kommer ihåg ;):

1. Irlänska
2. Italienska
7. Svenska
10. Amerikanska

Andra språk som var med på listan: Franska, Spanska, Australiensiska m.fl.

I would prefer this:


There's just not enough time!

Här händer det inte särskilt mycket just nu men det är mer än fullt upp. Har en tenta nästa vecka på fredag (dagen innan vi flyttar!), det ska packas, sängen ska monteras ner, hinna plugga & göra klart grupparbetet etc etc... Känns som att tiden inte räcker till. Så ska man jobba mitt i allt. Gah! Hoppas det lugnar ner sig när vi väl har flyttat så man kan fokusera på en sak i taget. Känns inge kul alls att knappt hinna plugga inför marknadsföringstentan... STRESS.


Inventering

Nu är det dags att åka till jobbet. Har en helkväll att se fram emot. Inventeringsdag vilket innebär 17-23.00 för oss som bara jobbar 25%. Bättre än förra året då det var 07.00-23.00... Ska bli kul ändå att få vara på jobbet utan kunder, då kan man ju socialisera lite med sina kära arbetskamrater :)

Fashion: Modeveckan i New York

Ikväll klockan 21.30 visar Svt1 ett repotage från modeveckan i New York som ingen liten wannabee fashionista får missa ;).

Tv.nu: "Reportage. Intervjuer och reportage från catwalken med bland andra Narciso Rodriguez, Max Azria, Marc Jacobs och Tommy Hilfiger. Dessutom har "Fashion" pratat vintage-mode med folket på gatan i Williamsburg och följt med stylisten Mia Morgan en dag på jobbet. Programledare Karin Winther kommenterar från sin studio i Stockholm de senaste trenderna och diskuterar stylistens roll tillsammans med internationellt erkände stylisten Jonas Hallberg. Även 04/11 i SVT1 och 07/11 i SVT24."



Svaret är nej,

det gick inte så himlans bra på tentan. Kände mig inte tillräckligt förberedd och har inte tillräckligt med kött på benen när det gäller redovisning. Jag vet! Man ska vara positiv men man ska inte skönmåla sig själv heller, det är inte riktigt mitt ämne så det är bara att plugga på och hoppas att det går bättre nästa gång! Om det nu inte sker ett mirakel och att jag åtminstone får E :P...


Rökare förgiftar världen!



Här kommer lite visdomsord om passiv rökning från självaste tobaksföretaget Philip Morris:

"Ansvariga för hälsofrågor har kommit till slutsatsen att andrahandsrök från cigaretter orsakar sjukdomar – inklusive lungcancer och hjärtsjukdomar – hos vuxna icke-rökare, såväl som sjukdomstillstånd hos barn såsom astma, infektioner i luftvägarna, hosta, andningssvårigheter, otitis media (infektioner i mellanörat) och plötslig spädbarnsdöd. Vidare har ansvariga för hälsofrågor kommit till slutsatsen att passiv rökning kan förvärra astma hos vuxna samt orsaka irritation i ögon, näsa och hals. Passiv rökning (även kallat "tobaksrök i miljön") är en kombination av röken som cigarettglöden avger och den rök som rökaren blåser ut.


Allmänheten bör tänka på de slutsatser som ansvariga för hälsofrågor kommit fram till angående passiv röknings hälsoeffekter när de funderar över om det är lämpligt att vara på platser där passiv rökning förekommer - eller, om de är rökare, när och var det är lämpligt att röka i närheten av andra. Särskild försiktighet bör iakttas när barn är inblandade, och vuxna bör undvika att röka i deras närhet."

http://www.philipmorrisinternational.com/pmintl/pages/eng/default.asp




RSS 2.0