Hur vet vi att vi vet?


Hade föreläsning i Vetenskapsteori idag vilket är ett rätt brett ämne med många synvinklar på vad vetande faktiskt är. I dag fick vi frågan om vi är realister (studerar fakta) eller idealister (reflekterar över det vi tror oss veta). Det var inte många som kunde svara på den bara sådär (eller så var det många som bara inte svarade...). Läraren besvarade tystanden så här:

Well, think about it och lägg ut det på Facebook sen. Let the world know.

Haha, ok. Så kan man ju också göra...


Har precis jobbat klart med förberedelserna inför morgondagens grupparbete. Hoppas verkligen att de andra också förberett det som vi sade i fredags för jag tänker inte sitta med det där i eveigheter. Vi ska diskutera kring två valfria frågeställningar ur boken vi har läst och det ska vara på totalt 500 ord men det behöver ju inte gå smidigt bara för att man kan tycka att det borde det...Gillar inte att jobba med prsoner jag inte känner, då vet man ju inte om de har höga ambitioner och effektvitet ;).

Ska spara i min nya gris

Har faktiskt köpt en rätt flashig spargris att lägga tior och femmor i för framtida inköp ;). I slutändan är mynt värda rätt mycket och det kan vara kul att se hur mycket man får ihop. Kanske inte till en moccabryggare, systemkamera och resa till Aruba men många bäckar små!


Vi är med Hund

Idag efter jobbet hämtade jag Shrek hos mamma och Håkan. Dom flyger till Spanien i morgon och vi ska vara hundvakt i en vecka :). Ska bli mysigt att få spendera lite tid med vovven. Håkan kommer hem nästa måndag medan mamma är borta i två veckor. Det är hennes 50års dag på onsdag så när Håkan flyger hem kommer lite väninnor ner för att semestra och fira med mamma. Är lite orolig över nätterna med Shreken dock. Sist satt stackarn nedanför loftsängen och gnydde för att han inte fick sova med oss, slutade med att jga fick sova på soffan... We will see ;).

Han har redan bott in sig. Kommer inte att gå någon nöd på denne lille parvel. Kudde och favvofilt i soffan. Mys på hög nivå nu <3


Fatima funderar...

"Tror ni att jag kan suga upp min apelsinfestis med ögat, man spänner ju ögat när man försöker sluta gråta..."

Hm, nej!

Bitches Corner

Pauli, Chriss & Fatima hälsar från blåshålet. Bitches Corner Bauhaus Bromma.

I love coffee


Girls Girls Girls


Det blev fika och mys på café Sirap vid Rådmansgatan. Pauli den glade,
Fatima den sjuke, Elin den snygga med sin Tuva,
Mallan med den dåliga dagen och Liza the blondy var med.

Nya rutinerDesign by Miranda

Ett av Mirandas smycken:


It´s mine ;)

Tax-Free

Hade beställt lite tax-free varor av mamma - ett två-pack parfym från Donna Karan New York och ett läppglans med inbyggd lampa och spegel ;)


Coldplay Live in Stockholm

Konserten var superbra och stämningen i publiken var på topp!
Många bilder och filmer blev det men tyvärr var min kamera inte helt
överens med allastrålkastare så kvalitén är lite sisådär.
Dock bättre än inga filmer allas ;).Toppenkväll med
förstaklassig underhållning, en riktigt bra show!


 


  
Skoskydd... Frågan är bara varför man tar ett par ömtåliga
skor på en konsert där man har ståplats?!

 
Allsång till "Fix You"


Bandet gav sig emellanåt av från scenen och spelade ute bland publiken.


Folket lämnar Stadion. Det delades ut Coldplays nya singel till
besökarna på väg ut från konserten
men tyvärr räckte det inte till oss :(.


En smakbit från helgen

Ett bra filmklipp med olika låtar från Coldplay, Svd. Konserten var sjukt bra och det bjöds på en riktig show med ganla goingar, nya favoriter och en hyllning till Michael Jackson. Bilder och filmer kommer snart ;).

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/webbtv/artikel_3397531.svd 


Nu är dom hemma!

Mamma, Håkan & Emma kom hem från Turkiet igår och dom har haft det jätte mysigt :).Snorkling


Snygg paljett-dräkt ;)

Ur gårdagens Metro

Metro 19 augusti.

" Be till gud - med telefonen.

Stockholm.
Be en bön till Gud - via webben. Det går också bra att skicka sms. Så vill Svenska kyrkan locka deltagande i höstens kyrkoval." TT

Detta är ju helt sjukt dumt! Om man nu inte ens behöver gå till kyrkan varför ska man då ens ha dom? En av de viktigaste med att vara troende är ju att gå till Guds hus för bön, bikt och förlåtelse. Ska man nu få ett "Gud förlåter dig" sms istället? Eller är det lika bra att skicka ett sms istället för att gå dit eftersom man ändå aldrig får något direkt svar... Nä, det låter inte som ett sunt dragplåster för att få folk mer intresserade av kyrkan.Bild:  wikimedia.org

Lästips

Ni som är intresserade av vad ni stoppar i er och vad maten vi köper verkligen innehåller bör läsa "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson. Intressant läsning om tillsatser, smakförstärkare och aromämen. Man får lära sig mer om dagens matfusk och var/hur man hittar de äkta produkterna.


Bild: bokia.se

Njuta Spa


I dag har vi tvåårig förlovningsdag och det ska vi fira den 20 september på Njuta Spa i Nacka. Det blir bad, tända ljus och varsin massage, Hot Stone för min del. Ska bli så himla mysigt!


Fynda

En sjysst hemsida med en bra outlet för er som gillar Acne.
Klicka er vidare på bilden.


Dagen som gått:

Upprop på SU vid tio tiden. Gick utmärkt förutom att jag alltid är sist på listan och fick vänta och vänta och vänta. Till sist var det min tur att säga ja. Har en A. Bong i min klass och en Husgafvel, haha sköna namn! Sedan blev det ett kul återseende med en klasskompis jag gick med  från dagis till högstadiet - Björn. Visar sig att han ska gå samma linje :). 

Kräftriket

Bild: wikimedia.org

Ska på reservupprop i morgon för management men visar sig att de ändrat om i planerna. Alla som läser redovisning/ finansiering kommer även att kunna välja samma kurser som eleverna på management/ marknadsföringsprogrammet kommer läsa det sista året, alltså kan man välja fritt om man då känner för att byta. Var tydligen meningen att det först skulle vara ett enda sammanslaget program och att alla elever skulle kunna välja en av de fyra inriktningarna från de båda nuvarande programmen inför det sista året. Fast nu har jag intresserat mig för andra program och funderar på att byta riktning, men det tåls att fundera lite på :P.

Pratade med mamma idag och allt är bra i Turkiet. Dock är Kemer tydligen en tråkig och död stad så dit behöver ni ju inte åka.

Vi var ute och gick och sedan blev det lite armhävningar samt rygg- & magövningar. Dags att komma igång! Beach -10.

Film ikväll, dippen står i kylen och popcornskålen framställd. Holiday-dipp + popcorn är riktigt gott, try it!


"Sex on fire"


Kings of Leon - Sex on fire. Album: Only by the night.

Upprop

Idag klockan 10.00 är det upprop i Gröjersalen, Käftriket. Ska bli spännande att se hur mycket folk det är där och hur många som inte kommer, dvs om många reserver kommer in. I morgon ska jag på upprop för management/ marknadsföring och hoppas på att många som är antagna inte kommer ;).

Igår var vi på en visning i Bandhagen väldigt nära där vi bor nu och i dag ska vi på en till här i Högdalen. Vi försöker få tag på en två, helst med balkong, vi får se hur det går :).

Tjing tjing!

EkologisktNär jag går och handlar försöker jag handla ekologiskt. Finns ju ett rätt stort utbud av eko-varor nu och det känns värt att lägga några kronor extra på dessa. Det är ju också positivt om maten är närproducerad, svenskt är bäst ;). Idag på Willys fick jag tag på grädde, fetaost, mjölk, yoghurt, ägg, bananer, smör & müsli som var kravmärkt eller ekologiskt. Nästan allt finns som ekologiskt alternativ men det som förvånar mig är att frukt & grönsaker ofta inte finns. I och för sig bananerna då men det är det lilla. Något som jag lade märke till när jag var på City Gross här om dagen var att det knappt fanns något ekologiskt alls i grönsaksdisken, var allt slut eller ligger dom efter... Man kan ju försöka vara medveten :).

Coldplay på lördag!
Martin, Nicklas, Marc och jag ska gå på konserten på Stadion, lördag 22/8.

Syster har en ny blogg

Läs den här :)


Förberedelser

Har nyss beställt två böcker till den första delkursen i Företagsekonomi 1,Företagsvetenskap. Har även kollat upp priser för litteratur till de kurser jag ska läsa senare i höst och det är inte billigt. Totalt ca. 4000:- att köpa allt nytt så det blir secondhand-jakt samt ev kopiering tror jag. We will see. Ska nog kolla upp om man kan söka stipendier för kurslitteratur...

Någon som har tips på var man kan köpa bättre begagnade böcker?


Sugen på ny kamera.


Bild från dustin.se

Till hösten:


Bilder från accent.se

Hört i växeln:

K=kund, C=Chriss. Capisch ;)

NR:1
K - Hej, har ni kaniner?
C - (What the fuck?!) Ehm, nej.
K -Trodde väl det (KLICK).
C - Hallå? (ingen där)

NR:2
K - Hej det är så att jag ringer från XXXXX ambassad och det är så att min chef vill returnera lite saker.
C - Ja...
K - Men det är så att det är ett hål i kvittot, vi vet inte om det är ok för er.
C - Okey, ett hål... Ett stort hål eller?
K - Nej alltså ett hål bara, rätt litet.
C - (Haha, what) ok men kvittot är intakt och texten syns...
K - Ja men det är ju det här med hålet då...
C - Hur blev det hål då?
K - Han gjorde det med en penna, men bara i ena hörnan.
C - Jag förstår, kom in med sakerna bara och kvittot så löser vi det.
K - Oh gud så bra. tack så jätte  mycket.
C - (Haha haha) Tack själv.

Ja tack för att jag får mig ett gott skratt inombords! Man har inte hört det märkligaste än... Det som ligger på förstaplatsen är denna härliga konversation med en medelålders kvinna:

BÄST:
K - Ursäkta mig, har ni fläskfilé?
C - (Va, måtte jag ha hört fel!) Eh...NEJ.
K - Nähä ok, jag trodde detta var en matbutik.

Denna kund kom i och för sig in med en vagn från City Gross som ligger på parkeringen bredvid men hur kan man missa detta. Bauhaus = stora röda skyltar + har en egen parkering och City Gross har som bekant gul/blåa skyltar... Haha. (Lite av ett internt inlägg till mina kära arbetskamrater som vet hur det är :P).


Ny cool video från Bounce


Detta är på Gröna Lund

Sugen på en tatueringSkulle vara snyggt att ha två större rosor, dock lite mörkare än på bilden ovan,
som ska sitta på sidan som på den övre bilden. Har ju varit inne på en
text på samma ställe men är sjukt sugen på lite färg också. Mer vågat ;)

Chriss Babe Österberg

Har fått önskemål att byta namn till Babe Österberg/ Chriss Babe Österberg då de flesta numera kallar mig för det - till och med mamma. Det vore ju i och för sig rätt nice ;). Betydligt bättre än Chriss Linn Österberg, no offence Linn-darling! Varför har man ens ett mellannamn som betyder absolut ingenting...

Hysteriskt?

Nu kanske ni tycker att det blev lite galet många inlägg på en gång här men har haft lite tekniska problem och tidsbrist så nu kommer hela veckans aktiviteter på en gång ;)

Kräftskiva på gatan


Alla grannar med barn och bekanta var med på årets kräftskiva.

Christinas fest

I går kväll efter jobbet var det dags för fest! Christina och hennes kompis Philip ställde till med partaj vid Stadion i en av Idrottshögskolans lokaler. Det var en trevlig tillställning med många bekanta ansikten, bla våran utbytesstudent från andra året i gymnasiet -Mai, och en kille jag och Christina träffade på tåget hem från Åre för länge sedan :P. Lustigt att träffa på folk igen efter så lång tid :). 


Miranda var på g!

 
 Grabbarna kör en klassiker: Tåget - alla ska med!


Christinas kompis Jonas och okänd red-head.
 

En kväll på Södermalm

I torsdags kväll efter daten med Jenny åkte jag hem till pappa. Hämtade upp lillebror och körde tillbaka till Söder. Parkerade bilen och tog min till St Eriksplan där jag mötte upp Martin. Vi var på King Carlos Tattoo på Steriksgatan 70 och bokade en tid till honom för en helarmstatuering. Den 26 oktober är det dags för första sittningen :)!

När vi var klara hos tatueraren åkte vi till mamma och åt middag. I går åkte dom till Turkiet så det var en liten hej-då-middag. Shrek ska bo hos en kompis till familjen så han var tvungen att ta en dusch så han är ren och fräsch - han protesterade inte men det var inte så himla poppis :PBroöppning

Är inte optimalt med broöppning när man fastnar i uppförsbacke. Hatar när den bakom står och trycker en i arslet, nästan så man vill lätta lite på bromsen...Lunch/Frukost

I torsdags begav jag mig till Hornstull för att träffa Jenny. Det blev frukost/lunch på Frapino. En macka med kalkon och senaps-philadelphia Mmmm! En laktosfri islatte till det och dagen var gjord ;)Tycker det är skitsnyggt med vågade-färgade tapeter!

Mirre 21 - i efterskott ;)

I onsdags var jag och tjejerna hemma hos Miranda & Markus för att fira hennes födelsedag i efterskott. Är ju inte så lätt att få alla samlade och inte gör det saken lättare att självaste födelsedagsbarnet bor i Italien.


Miranda & Markus


Mirre hade gjort supergod Tiramisu. Min present till Mirre var två fotoramar
med bilder från den gamla goda tiden som hon kan ta med till Italia.


Madde, Christina & Linn

Det var en mysig kväll med mina tjejer!


En tripp till Aruba vore inte helt fel.

Mamma och jag har kollat en del på nya resemål och har kommit fram till att Aruba ser rätt trevligt ut ;)Bilder från ving.se

Mitt nya kontrakt

Tisdag den 18e augusti går jag ner i timmar på jobbet, det ska bli så himla skönt! Det är upprop på universitetet den 19e så det är alldeles lagom. Det kommer innebära att jag kommer att jobba en kväll i veckan jämna veckor då jag är ledig under helgen och ev en kväll + helgen ojämna veckor då det är min jobbhelg. Det kommer fortfarande vara helgjobb varannan vecka men inga öppningar eller dagpass, endast kvällar och helger. Om man inte jobbar extra dvs.

I'm so excited!


Gårdagens shopping:

Blev en Chanel-inspirerad t-shirt, röda örhängen, nagellack
& present till Mirre. Det är farligt att gå i Farsta C  ;)Klockan är redan 11.18...!

Tiden går fort när man har roligt minsann. Blev 40,46 minuter i telefonen med Fatima - bara massa blaha som vanligt ;) och vad jag ska göra nu är en bra fråga. Måste hem en sväng till pappa, kanske ska svänga förbi Ikea och kolla på en byrå - vilket är mycket väl behövt för att inte överbelasta den stackars garderoben jag har här hemma... Fixa en present till Mirre - vet vad jag ska köpa ;) - och sen får vi helt enkelt se. Man kan ju inte bara vara hemma heller!

Kungligt skvaller

Prinsessan Madeleine & Jonas har förlovat sig.


Foto från expressen.se

"I love you man"Skitkul film om vänskap, måste ses!

Pillar med min nya bebis ;)

Det är lika stor som ett A4 papper när den är helt utfälld. Cutie ;)


Imperiet

I fredags var Martin på after-work med grabbarna från jobbet. Kom hem rätt sent men ville ändå åka in för att ta en öl och socialisera lite. Man kan ju inte bara vara hemma och ta det lugnt... Vi satt en stund på uteserveringen innan vi gick en trappa upp. Hade smsat lite med Patricia under kvällen och hon sa att dom eventuellt skulle ut, men det blev inte mer med det trodde jag. Sen när vi sitter där så ser jag en bekant figur smyga fram runt hörnet, min Miss Patty! Haha, det är så jäkla kul när man blir överraskad av någon man känner och faktiskt inte känner igen personen direkt bara för att man blir så överrumplad :P. Jag lär ju ha sett rätt rolig ut där jag satt och glodde.

Lemon vs Raspberry :


Lite senare under kvällen skulle vi tjejer självklart beställa in vår parad-drink : Lemon vs Raspberry. Dock fanns den inte längre med på drinklistan och killen i baren var ny så det blev fanimej ingen favvodrink :(. Det blev något annat hopkok som mest smakade citron... Jaja, nästa gång ska jag beställa från baren på nedre plan, ett säkrare kort ;).

Precis under dom två minutrarna jag gick på toa så blev det bråk vid bordet bredvid så både bord och drinkar välte, även för oss. Såg ut som ett smärre slagfält när jag kom tillbaka... Killarna i baren kom in med nya Mojitos som Patricia och Micke beställt, det var ju sjysst.

Var i alla fall väldigt trevligt att få träffa Martins arbetskamrater och mingla lite. Vi var hemma vid halv tre tiden om jag inte minns helt fel ;).


Förra året (i augusti!) innan vi gick till Imperiet ;) :


Haha, Miss P fick världens mest närgångna ragg :P

Trippen till Tumba i bilder, stulna...

Jag är tvungen att sno bilder från Mirandas blogg eftersom jag inte hade kameran med mig (!).Födelsedagsbarnet <3


Mirre gör egna smycken i olika utföranden, Himlans fina!Det bjöds på himelskt god tårta med vit choklad och mascarpone-ost.

Nu drar vi till landet

Ner till pappas land i Åker. Kommer hem igen i morgon men ska bli skönt att andas lite frisk luft ;)

Mys hos Linn

Var hos Linn idag på födelsedagsmys! Det  var jag, Mirre och Linns jobbarkompis Carro som var med och firade. Var supertrevligt att träffa tjejerna och redan på onsdag kväll ses vi igen för att fira Mirre i efterskott :).

Äääntligen är denna vecka snart slut!


Onsdag 11-20.45

Torsdag 11-20.45

Fredag 08.50-20.45

Nu: heelt slut, ska bli en gudagåva med helg ;)

Planer ikväll: Imperiet, fan vad gott med en öl!!

Tack Älskling!

Nu känns det lite dumt då :P. Självklart måste jag tacka min älskade sambo för att han fixar alla bra teknikprylar åt mig. Som min nya dator från Lenovo som han har beställt och ska hämta åt mig i stan idag :). Tack snygging!


(Bild från Ko Samui, Thailand)

Elin är bäst!

Tack tack bästaste Elin för att du stannade på jobbet igår och stängde med mig. Vet inte vad jag hade gjort utan dig! Du är bäst, I owe you!


Back to work

Nu är det dags: tillbaka till jobbet.

Onsdag och torsdag 11-20.45.

Det e bara att tuta å köra...


My new baby

Lenovo Ideapad S10E 10.1 tums-skärm. Får den förhoppningsvis nu i veckan.
Så jäkla fin, I <3 white.(Bilder från http://www.dustin.se/pd_5010329298.aspx)

Här har det inte hänt mycket...

Nä, men det finns inte så himla mycket kul saker att skriva om just nu heller :P. Eller kanske gör det det...

Är nästan nästan frisk nu men ska till jobbet i morgon och göra en insats, det är ju rätt kul...

Sen så fyller Linn år på måndag och det är ju rätt kul det med.

Har fått mitt paket från H&M nu vilket även det är himlans skoj.

Ska ner till centrum och hämta paketet nu vilket gör det desto roligare.

Att sen få öppna paketet kommar att bli sjukt kul ;)

Hosta is the shit...

Då ordagrant: skit!

Är ju lagom träligt att man ska hosta på natten när man så himlans gärna vill sova! Stackars sambon också som måste ligga och lyssna på skiten :( ...


RSS 2.0