Dans runt midsommarstången

Emma ville så gärna ha en midsommarstång och självklart ställde farbror Martin upp och fixade en. Jag, Martin, Johan, Carina och Julia hjälptes åt att klä den och att binda kransarna. Den blev superfin, nog den finaste vi haft något år!

Vi som var där: mamma & Håkan, Kenny & Julia, jag & Martin, Malin m. Emma & Julia, Percy & Ewa, Robin, Frida & Penny, Björn & Anja, Paula, Carina & Johan.

"Små grodorna, små grodorna är lustiga att se. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se. Ej öron ej öron, ej svansar hava de, ej öron ej öron, ej svansar hava de. Ko-acka-acka-ack ko-ack-ack-acka-ka..."




Raketen



Tackar min storasyster för massa fina bilder där även jag är med på några för en gångs skull :P.

Midsommar Del1

Här kommer lite foton från midsommar. Mer bilder och info kommer snart ;)

Jag och Emma hoppade studsmatta :)



Kära syster. Visst är vi lika ;)?!





Med kameraväskan i högsta hugg. Man får ju inte missa något...


Glad midsommar på er!

Nu vet jag inte om det bli mer uppdateringar innan vi åker till landet ikväll. Dags att packa, göra lite ärenden i centrum och sedan ska jag åka en stund till morfar med lite midsommar-gottis. Ikväll jobbar jag och när jag kommer hem packar vi bara in allt i bilen och åker till landet. Ska bli himla skönt. Hoppas alla får en supertrevlig helg!


Ge bort en glass till någon du tycker om!

Nu kan man skicka presenkort som sms till sina nära och kära via Gbs hemsida! Jättekul idé tycker jag! Perfekt som en liten uppmuntrande present för någon att lösa in på lunchen ;). Jag har själv skickat en idag, hoppas det funkar... Den lycklige personen är en hemlis, vet ju inte om den kommit fram än :P.

Klicka in här eller följ instruktionerna nedan för att skicka du också :).


Checken gäller på följande butiker:AG:s, City Gross, EKO Hallarna, Vi-butikerna, Pressbyrån, 7-Eleven, My Way, COOP Sverige, Direkten, Handlarn och Nära dej.


Inom kort tillkommer följande kedjor: Statoil, OKQ8, Shell, Hemköp, Willy's m.fl.


Tjänsten kan endast betällas av abonnenter till operatörerna 3, Tele2, Telia Sonera, Halebop och Comviq.


Alla kan ta emot de mobila presentkorten.


Ray Ban

Jag har fått ett par Ray Ban solglasögon av min plastpappa Håkan. Ett par riktigt gamla original pilotbrillor med mörkt glas och guldbågar. Nästan som glasögonen på bilden. tänkte att jag ska lämna in dom hos en optiker för att se till att glasen samt alla bågar är hela och sitter ordentligt. Sen måste dom böjas till lite också. Tack Håkan!


Samma visa år efter år

Ja, det är helt fantastiskt. Det ska med största sannolikhet regna på midsommar i år igen. Martin har kollat upp vädret i Mariefred för midsommarhelgen och resultatet från yr.no (norska smhi) är helt klart intressant. Det ska vara hyfsat väder alla dagar och tider utom på dagen på midsommar... Gah! Se bilden nedan: 



Haha, hur är det möjligt att det ska bli regn just på midsommarafton mellan 12 och 18 men uppehåll de andra dagarna... kan någon förklara det för mig...? Hoppas på det bästa att skiten blåser bort. Det står ju 0-1,3 mm regn... Men man blir ju inte förvånad. Förra året haglade det ju. Se här:


Midsommar 2009


Rättvisa!

Yees!! Jag har glömt att berätta det men jag har fått godkänt och höjt betyg på Marknadsföringstentan från förra terminen då jag läste företagsekonomi. Först fick jag ett F = icke godkänt men jag tyckte att det var skumt, så dåligt gick det faktiskt inte. Jag lämnade in tentan för omrättning nu under våren (lite sent men vi fick det pga av att det var så mkt strul kring rättningen av den tentan). Nu har jag fått tillbaka svar från kursansvarig att jag har fått ett D istället för ett F!!! Jaa!! Det går inte att beskriva med ord hur skönt det är - en tenta mindre att behöva göra om och oroa sig för! Ah så skönt!

Tur att jag lämnade in den, ibland tänker man ju att det inte är värt allt besvär och strul men det är det helt klart när man får ett positivt svar. En omtenta mindre är guld värd. Så ligg i om du också tycker att bedömningen inte har varit rättvis - det kan löna sig!


Hur mycket sprit kommer du dricka på midsommar?

Här är en bra "guide" från "Don't drink & drive" som beskriver hur mycker sprit vi får i oss av olika alkoholhaltiga drycker. Tänk på det när du säger att "jag drack ju inte så mycket...". Ofta får vi i oss mer sprit än vad vi tror. ETT GLAS VIN INNEHÅLLER LIKA MYCKET SPRIT SOM EN DRINK PÅ KROGEN, VIN ÄR INTE MER "SKONSAMT". Kör inte dagen efter.




Spara och sätt upp på kylskåpet. En bra reminder.


So tired right now

Så här trött känner jag mig just nu. Ville verkligen inte gå upp i morse... Dags att gå ner i tvättstugan nu, sängen får vänta tills ikväll :(.


Bild: Malin Österberg

Streetstyle



Bilder: StockholmStreetStyle

Cocoo

Tittade in på Jessicas blogg igår och såg att hon beställt lite smycken från Cocoo. Var tvungen att gå in på deras hemsida och kika - det fanns massa fint. Detta halsband i turkost eller vitt vill jag klicka hem men vi får se hur mycket pengar det rullar in på kontot först... Får spara mig ett tag annars. Men supersnygga!



Bilder: Cocoo.se

Hur kan man inte älska...

...dessa underbara fina flickor! Bilderna har jag tagit från systers blogg där hon vill skildra: Syskonkärlek.






EMMA & JULIA - MOSTER ÄLSKAR ER ÖVER ALLT ANNAT. NI ÄR VÄRLDENS FINASTE. JAG LÄNGTAR EFTER ER. I HELGEN ÄR NI MINA <3.

Jewelry

Här är smyckena som jag köpte på Glitter's outlet i Söderköping. Ringarna 25:-/st, armbandet 25:- och halsbandet 50:-. I like them!





FOTOTIPS: för er som också tycker om att ta närbilder eller fota stileben så är det suveränt att lägga en glasskiva under föremålen. Det skapar ett lite annat ljus och en fin reflektion i glaset.

Kvällens middag:

Tonfisksallad med gul lök, paprika, spenat, romansallat, tomat, getost, ägg, salladslök och dressing. Mmmm!




Funderar på att skära upp lite frukt till efterrätt... Får se.

Nya uniformen

Jag som annars är veteran är nu nybörjare på jobbet :P. Svarta byxor, blå skjorta och scarf.



Last nights treat

Igår ordnade vi jordgubbar och grädde till dessert, firade min första dag på Grossen ;).




Måndagen

Idag var som sagt första dagen på City Gross och det känns bra. Har fått mina kläder och vi gjorde en rundvandring "behind the scenens" - extremt spännande ;). Det suveräna är att det är fullautomatiska rullband så man behöver inte lyfta en pryl (om man inte väljer att göra det - vilket sparar på kroppen) samt att man får ha valfria (icke-öppna) skor. I och med att det är en livsmedelsbutik som har eget bageri också så får man alltid färskt bröd och kaffebröd till rasterna. I like it.

Ännu mer fantastiskt är att jag hann byta om, handla mat och åka hem på 35 min. Thats the best part. Åker ju bara nynäsvägen 5min bort :). Smile.

I veckan jobbar jag 13-17 tisd-onsd på City Gross och torsd kväll på Bauhaus. Då ska jag passa på att handla balkonglåda och jord samt några fler blommor. Fick några blommor av mamma men måste komplettera lite.


Öland via Söderköping

Resan till Öland gick hur bra som helst. Jag plockade upp Christina och Linn i Älvsjö station på måndag fm och sedan gav vi oss av. Via Norrköping åkte vi till Söderköping där vi år lunch och sedan himelskt god glass på glassrestauranten Smultronstället (you heard me - Glassrestaurant!). Var där för två år sedan med mina Berlin-bitches. Man får en riktig meny samt en servitör kommer och tar ens beställning - riktigt trevligt!

Vi åt en massa gott och sedan begav vi oss till Glitter's outlet som ligger en bit bort från glass-stället. Jag fyndade en del finfina smycken till riktigt bra priser (bilder kommer).

Vi fortsatte vidare nedåt landet och stannade sedan i Oscarshamn för att handla på Maxi. Vi shoppade mat för större delen av veckan och bunkrade upp :P. Första kvällen åt vi en massa sill och färskpotatis <3.

Resan gick som sagt bra och det gick utmärkt att köra både ner och hem. Vi har haft det lugnt och skönt med lite sightseeing och lata dagar på stranden. Vi har inte kivats ett dugg, allt har fungerat super. Ser redan fram emot nästa sommars äventyr ;).

Självklart beställde jag in en jätteglass (inte stor prisskillnad så what the hell...) med varm fudge, mums-mums, brownie/valnöts/Lion-glass och grädde. Linn tog en sommarklassiker med vanilj/jordgubbsglass, jordgubbssås och grädde. Christina tog en mer udda variant med bland annat hallon och lakrits. Vi bokstavligen rullade till Öland.




SMULTRONSTÄLLET


GÖTAKANAL

Back on track!

Nu är bloggen fixad. Nu ska det gå att kommentera, läsa kommentarer samt klicka sig vidare via flikarna i menyn. Om någon hittar något som fortfarande är knas och som jag kanske inte märkt så får ni gärna kommentera det så jag kan ordna det :).

Skulle ha gått upp 06.30 idag och promenerat en timme innan frukosten. Men jag vaknade klockan 08.50 med lite smått panik, hatar när det inte blir som jag tänkt mig... Vet inte om jag stängt av mobilalarmet eller om den inte ringde... Ska i alla fall köpa en väckarklocka idag!

:)

Stranden i Petra

Stranden i Petra bestod av sand blandat med sten. Havsbotten bestod dock till större delen av större sten så det var inte optimalt när man skulle bada. Badskor krävs ;). De hade ett bra system när det gällde hyran av solstolarna - alla barer på andra sidan gatan hade ett antal stolar var på stranden i olika färger, om man köpte något i resp bar så fick man ligga och sola "gratis" (räckte med att man köpte en flaska vatten på hela dagen, i alla fall under lågsäsong). En Grekisk Mythos 500ml kostade ca 2,5euro och vatten ca. 0,7euro (cent).






Fashion

Fler bilder från Grekland samt Öland kommer i veckan. Har inte hunnit fixa dom än. Kom hem från landet idag (åkte dit igår) och börjar jobba på City Gross i morgon. Här kommer lite inspiration från Streetstyle:



Lösning i sikte

Hello!

Bloggen är fortfarande lite paj, det går ej att läsa/lämna kommentarer eller att klicka sig vidare via menyn över inläggen. Dock så kan man läsa inläggen utan problem vilket är det viktigaste just nu ;).


Bugg med startsidan

Alltså: startsidan på bloggen är lite paj. Laddar om. Men alla inlägg går att läsa utan störningar om man klickar på respektive flik i menyn över inläggen. Bilderna från resan finns som sagt under "TRAVEL" och ex. bilderna på skorna under "SHOPPING&STIL".

Nu:

Fixa bilen inför Ölandstrippen, umgås lite med pappa och lillebror, hämta gps hos mamma, lunch hos pappa?

Love shoes



Bilder: stockholmstreetstyle.feber.se

Vädret på Öland

Ser lovande ut. Helt ok, bara en dag med regn so far enligt yr.no. Månd-sönd.


I fucked up

Jag har pillat lite med koden till bloggen och det är något som är galet. Startsidan laddas om hela tiden, men om ni vill se bilderna från resan så klicka in på "TRAVEL" (den sidan laddas inte om). Hoppas att det har löst sig i början av veckan.


I need a new one


Min ena gick sönder nu i Grekland. Plastspännet i bak sprack. Har "bara" en nu, är ju skönt att ha en att byta med om man har badat.

Petra

Vi bodde i staden Petra på norra Lesbos. Här kommer lite bilder från staden och lite av det vi sett och gjort. Bilder från de andra städerna och utflykterna kommer senare ;).

Vårt hotell: Michaelia. Bakom palmen på andra sidan gatan ser ni havet. Det var väl en tre-fyra meter. Första parkett till en underbar solnedgång.
 



↑ Uppe på en 30m hög klippa i stadens kärna låg en kyrka grundad på 1700-talet. Den sägs innehålla en "äkta" ikon av Maria och Jesusbarnet.

Uppe vid kyrkan ↓












We're on our way




Nu är vi hemma

Vi har haft en jättemysig vecka med fyra dagar sol och nya upplevelser. Bilder och mer info om resan kommer under helgen :).


Grekland

Imorgon klockan 03.45 tar vi en taxi härifrån och klockan 06.00 lyfter vi från Arlanda. Landar gör vi sedan i Grekland på ön Lesbos. Vi ska bo i staden Petra. Jag hoppas på en toppenvecka med bra väder och god mat. Får se om jag hinner blogga bilderna från veckans vistelse på landet innan vi åker.

Hörs vi inte mer så får alla ha det så bra så ses vi om en vecka :)!!


Nya klänningar

Har köpt två nya klänningar. Kanske ser lite livkösa ut bara som de är men den vita kan jag tänka mig till en hatt, jeansjacka, solglasögon och sandaler. Den mönstrade blir nog sjysst till ett par klackar, kuvertväska och lite blingbling ;).



Dagens lantis-lunch:

Långtradarchaffismacka: senap, rödlök, falukorv och ägg. Jättegott faktiskt :P.


Tävling

Jessica har nu en tävling på sin blogg där man kan vinna en härlig goodiebag :). Kika in hos henne här.


Första Juni

Idag är det första riktiga sommardagen enligt kalendern. Har inte varit optimalt sommarväder idag men det kommer väl... I hope.

Hjärngymnastik

Sitter och löser korsord ute i det gröna. Måste ju stimulera intellektet lite. Klarade filmkrysset utan problemas, handlade ju om Sex andd the city ;).


Live från Mariefred

Här kommer ett live-inlägg från Sveriges skogar. Paula har internet :). Visserligen är det skönt att komma ut på landet och lämna alla teknikprylar hemma - kissa i skogen och känna gräset kittla på skinkorna. Men nu bryter jag alltså mot landet-reglerna.

Vi har varit en sväng på lågprisvaruhuset Hedlanet. Hittade en skitfin klänning från Vila, halva priset. Det gillar jag! Bilder får ni se sen. Mamma och Paula köpte lite bra ha saker.

Vi tror att Paula går på anabola - hon är sjukt effektiv. Diskar och kör med högtryckstvätten om vartannat :P.

Har nyss monterat ett uv- och motljusskydd på min baby. Martin beställde dom till mig och dom passar perfekt :)!

See you soon!


RSS 2.0