Mariefred under vatten

Så här såg det ut inne i Mariefreds "centrum" igår. Butiker ligger delvis under vatten och folk kunde knappt ta sig fram. Det har runnit undan lite nu, syrran har rekat och vi kommer fram med bilen i eftermiddag ;).



Vilken skall jag ha??


Jag försöker bestämma vad jag ska ha på mig i morgon på Håkans fest. Antingen blir det en midsommarnattsdröm med volym eller en lite rockigare maräng... Vilken skall jag ha??
 Äsch, jag tar med båda.


Till landet idag


Turn it up!

Är det bara jag och Pauli som tycker den här låten är SKITBRA!?


Does it make it more fun?

Hello!

Har kollat runt lite på Tele2's hemsida och upptäckt deras "Ring-upp-signaler". Man kan beställa låtar till mobilen som spelas upp när någon ringer. Man kan alltså piffa till det lite och låta sina vänner lyssna på en bra eller käck låt när de ringer till dig :). Jag tycker i alla fall att det är en rätt kul grej. Vem hatar inte att lyssna på trista pip-ljud när man ringer till folk... Jag vill att mina vänner ska bli glada när de ringer till mig :).

Någon av dessa funderar jag på, vilken skulle ni vilja höra i luren??

Rihanna - Rude Boy:



Toto - Hold The Line:



Michael Jackson - Thriller:



Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go:



Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy:


Celebration

Vi firar vår dag med våfflor och mojitos :).





Vår "tillsammansdag"!


Skulle vilja ha:

Ett par svarta tights med läderdetaljer ;).

I like:




Sommaren är fortfarande här



& rea-fynd



Hittade två väskor på rean på Gina Tricot. Den svarta har jag redan i beige (som jag köpte till fullt pris 249:-) och den lilla "kuvert väskan" har jag spanat in innan (ord. 229:-). Nu fick jag den lilla för 29:- och den svarta för 49:- (snacka om att ha bra marginaler...). Jag är i alla fall väldigt nöjd! Ser fram emot att ta dom på en promenad på stan ;). I love nitar **


New pieces of jewelry

Här kommer bilder på smyckena som jag köpte på Glitters outlet i Söderköping. Ett hårt armband i guldfärgad metall och svart glitter, en silverfärgad lång halskedja, ett liknande mörkare halskedja i svart/grått och en armlänk i silver med berlocker i form av hjärtan.


Ett kärt återseende!

Idag åkte jag med Jennys familj till arlanda och mötte upp henne och David. Det var ett kärt återseende och det känns som en evighet sedan dom åkte! Väl på plats mötte vi även Davids föräldrar och hans syster, hennes sambo och deras tre veckor gamla bebis, lilla Majken. Så söt :). När alla kramats och pratat en stund åkte alla utom Davids syster m. familj med hem till Älvsjö. Jennys mamma Gunilla hade förberett en jättefin lunch med pajer, bröd, oliver, sallad, tzatsiki mm. Det var gottgottgott och som en extra guldkant på en redan trevlig dag så blev det härligt Zoega-kaffe (till Davids förtjusning), glass och hemplockade hallon till dessert. Det var verkligen jättekul att ses igen och jag hoppas att det inte dröjer länge till nästa date ;). Det var även kul att få träffa Davids familj som jag hört så mycket om. En mycket trevlig dag i trevligt sällskap måste jag säga!

Här kommer dom äntligen! ↓


Ett hjärtligt återseende och kramar med mamma och pappa. Tänk att vara ifrån familjen i ett halvår, uh vad jobbigt!



Jenny visar sina monster-myggbett. ↑                      Glad att vara hemma :). ↑


Idag har vi fått smaka på torkat krokodilkött! Intressant, som en blandning mellan kyckling och bacon... ↑


Söderköping

I fredags så började jag ju semestern med ett besök i Söderköping med delar av familjen. Pappa, Kenny, Julia, Martin och jag kom dit tidig eftermiddag, åt glass på Smultronstället, vandrade lite i stan, shoppade lite på Glitters outlet och åt sedan en god tapasmiddag innan vi begav oss hemåt. Det var en mysig utflykt och vi åt en massa gott! Synd bara att vädret var rätt dåligt men det blev en lyckad dag ändå :).

Efter Söderköping så åkte jag och Martin direkt till pappas landställe nere i Länna bruk (Strängnäs). Pappa körde hem Kenny och Julia till Stockholm och kom ner senare på kvällen.



Det var lång kö till glassrestauranten, men när det började regna så gick det rätt fort att komma in :).









Thaiboat

Igår efter Sjöstaden mötte jag upp Linn i Gullmars. Vi åkte vidare och gick ner till Thaibåten under bron vid Skanstull. Vi fick vänta omkring en timme på ett bord men det gjorde inget. Vi underhöll oss med varsin frozen daiquiri under tiden. Jag tog en med jordgubbssmak och den var himelskt god :). Bartendern var en riktigt skön tjej och jag fick lite extra i ett glas bredvid eftersom jag "ändå har betalat för spriten lixom". I like that ;). Maten var riktigt bra, vi åt wokad kyckling med cashewnötter och grönsaker. Vi båda kan tänka oss att gå tillbaka snart igen :).



Sös och Sjöstaden

Igår var jag och Fatima på SÖS igen. Efter tredje operationen så har hennes hand läkt fint så nu hoppas vi bara att det håller sig så. Om två till tre månader så ska den undersökas igen. Efter sjukhusbesöket (som gick förvånansvärt snabbt) så åkte vi till Sjöstaden och solade med Mallan o/co. Riktigt trevligt och vädergudarna var på vår sida (otroligt!).


Titta! Inget bandage! Sjuksköterskan var en sötis och hon tejpade mig också :P.




"Inception"

Igår var jag och Martin på bio och såg "Inception" m. bla. Leonardo Di Caprio. Blir ingen längre recension av denna film men kan bara säga att den är väldigt annorlunda, grym och helt klart värd att se. Film är bäst på bio passar bra in här, mycket effekter och häftiga scener.




Long time

Det har varit dåligt med uppdateringar här, I know. Men nu har jag slappat (och jobbat) de första dagarna på semestern och är tillbaka i stan, ett tag i alla fall. Nu ska jag handla, laga mat, hinna jogga in between, åka till Sjöstaden och hänga lite med Fatima. Bilder från helgens små äventyr kommer snart, I promise!

Nytt från Asos

ASOS Suede Biker, 3/4 arm. Levereras innan måndag nästa vecka :).



Yall' know what time it is!



VACATION TIME




Autumn 2010

I LIKE IT



Bilder: stockholmstreetstyle


London guide

Här kommer ett tips på en övergripande guide till Londons mest besökta och största sevärdheter. På IloveLondon kan man läsa om de vanligaste turistattraktionerna och deras historia. Är lite bra basfakta med vägbeskrivningar och kuriosa om det är någon annan som snart ska eller vill besöka London. Klicka er vidare till IloveLondon här eller via bilden.


Tacopaj

Före:                                                                Efter:


Igår lagade vi tacopaj till middag. Ett supergott recept från arla som jag tycket att alla ska göra hemma :). Förutom ingredienserna nedan så hade vi i lök samt lite havregryn i pajskalet. Vi hade även vanliga kvisttomater och inte körsbärstomater samt att vi skippade chilin. Det finns en risk att pajen blir lite såsig pga cremefraichen så nästa gång vi ska laga denna så kommer vi inte ha i hela 2dl av den naturella creme fr. Minska man på den så blir pajen lite mer fast. Annars supergott och enkelt!

Receptet kommer från arla.se

Ingredienser (ca 6 port.)
150 g Arla® smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk Arla® smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket® riven ost texmex
1 tsk paprikapulver

Till servering:
3 dl Arla Ko® gräddfil
tacochips
SALLAD 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.


Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika&chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.


Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Servera med gräddfil och tacochips.


Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili med 1 dl och öka motsvarande mängd Arla Köket lätt crème fraiche.


Time

Skulle vilja ha en bra klocka att använda vid träning. Alla sportmärken har ju sina egna (dyra) modeller men nu har jag hittat ett bra alternativ. En klocka i silikon från Uriel som bara kostar 199:-. Visst blir även den lite svettig och halkig men det är bara bra att den är i plast så att den är lätt. Inte som min nuvarande Casio-klocka med metallarmband. Är ju kul att kunna hålla tiden på promenaden/löprundan.


Bild: uriel.se

For your inspiration



Bilder: carolinesmode.

Vet ni...!


Det är bara två dagar kvar tills det är dags att gå på en tre veckor lång semester :). SMILE!


An Aussie life



Jenny och David har avslutat sina studier i Australien och är nu på rundresa. Dom har hyrt en camper-van och glider runt down under på upptäcksfärd innan det är dags att åka tillbaka hem till Sverige. Nu senast var dom och seglade på himelskt fint vatten. Om ni inte har kollat in deras blogg så gör det här.



Bilder från Jenny & Davids blogg.

Höst hos Lindex



En assymetriskt skuren skinnjacka verkar vara höstens måste.

Classic Chanel

<3 The it bag



Sommarstjärt

Denna bild på Julia är tagen från systers blogg. Så jäkla söt :P.


Recensioner av senast sedda:

                    

"Clash of the Titans": Typisk Hollywood reproduktion av antikens hjältar med massvis av specialeffekter, de största monster man kan föreställa sig och självklart en snygg prinsessa. Det är långt ifrån vindrickande filosofer och toga-partyn. Det är action, action, action med ett inslag av romantik. Ja, det är män i knälånga kjolar, rustning och stora vapen. Dock så måste jag säga att den faktiskt är sevärd, en gång :P.

Med bla. Sam Wothington, Liam Neeson, Gemma Arterton och Mads Mikkelsen. 



"Date Night": Torraste slentrianparet från den idylliska förorten försöker krydda till vardagen med sina "date nights". En kväll hamnar dom i storstaden New York och befinner sig plötsligt i ett virrvarr av skurkar och problem. Dom blir det här nördiga superparet som skall rädda sig själva ur knipan. Det är snabba bilar, halvnakna tjejer och dirty cops - en riktig Hollywood-dänga med komiken i centrum. But no, den får inte många plus. Underhållande - ja. Kräver tankeverksamhet och hjärnceller - nej.

Med bla. Steve Carell och Tina Fey.



"The Ghost Writer": En biografi skall skrivas om den fd premiärministern av Storbritannien. När den första författaren mystiskt drunknar och hittas uppspolad på en strand så måste man hitta en ersättare. En ny "Ghost Writer" - en författare som inte kommer att vara nämnd i verket, utåt sett skall det verka som att personen som biografin handlar om har skrivit den. Den nya författaren, Ewan McGregor, är skeptisk till uppdraget men får tillräckligt bra betalt för att tacka ja. Det är tänkt att vara en triller men filmen saknar helt den typen av spänning. Man har snarare filmat genom ett grått filter där allt är lite halvt melankoliskt och färglöst. Den är bra men lite seg med andra ord. Mystik, hemligheter, hysch-hysch, en påbörjad biografi, kärleksaffärer och politik. Ja, det är det den handlar om.

Med bla. Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall och Olivia Williams.

V.29


Lördagen

I lördags efter jobbet så åkte jag hem och duchade och sedan brände jag ner till landet. Nästan hela familjen var där nere så jag ville också vara med. Martin hade åkt ner tidigare på dagen och eftersom jag började klockan 11.00 igår, söndag, så kunde jag sova kvar. Det var mysigt och vi bara mös. Det blev grillat till middag och Håkan var så gullig och gick upp med mig igår och fixade frukost. Tyvär så har jag inga bilder - hade faktiskt inte kameran med mig. Det ni! Men ni får föreställa er en kväll i ett torp i Mariefred.


I don't know...

Jag vet inte om jag tycker att detta plagg är coolt eller lite läskigt. Ser ut som att hennes överkropp står ut på grund av trycket...


Red n hot


Mys i solen

I fredags em åkte jag och Martin iväg och lade oss på några klippor. Vi solade, badade och hade med oss gott att äta & dricka. Blev alkoholfri öl för moi - någon var ju tvungen att köra oss hem igen. Det var jättemysigt och solen värmde härligt. Vattnet var mer än badvänligt också så jag är hur nöjd som helst med kvällen! Tur att det blev bra väder för i helgen har jag jobbat (igen) och nu verkar värmen dra sig bortåt... Jahapp, bara för att semestern börjar på fredag :P.









Ny bikini från Lindex

Six days left, and I'm still counting...


...TILL SEMESTERN :).


Pakeet!

Oh, idag när jag kom hem från solstunden så fanns det ett brev adresserat till mig på hallmattan. Det var från underbara Linn med en present i! Jag har fått en prenumeration på tidningen "Foto"! Åh vad glad jag blir, denna dag blir bara bättre och bättre :). Tack världens bästa Booty! Hon tar hand om sin lilla student säger hon - och det är så sant så! Jag är bortskämd!


(Haha, är nästan bara mamma, pappa, faster och Linn som kallar mig för "Chrissan" :P).


Mys på Lilla Essingen

Idag hade jag och Pauli en supermysig förmiddag på Lilla Essingen. Jag plockade upp henne vid Brommaplan ca. 9,30, sedan handlade vi på City Gross och begav oss mot ön. Där låg vi och solade samt badade - i det sjukt varma vattnet! Ah vad skönt det var! Det svalkade knappt när man låg i - the rumors are true ;)! Underbart! Vi hade sällskap av en väldigt o-skygg fågel som spatserade och lade sig precis intill oss. Han ville nog ha något gott men frukten hade vi tyvär redan smaskat i oss.










Innan vi åkte bjöd Pauli mig på en latte och så satt vi i en park och tjattrade en stund innan vi åkte mot Brommaplan - utan tak så klart! Mys!

Time to go to work


Idag är jag på grossen 10.30-19.30.
(Dvs alla dagens soltimmar)

I morgon - LEDIG!


Nästa långresa


Nästa långresa skulle jag och Martin vilja utforska Malaysia eller Thailands västsida. Vi vill bla åka till Koh Lipe och öarna runt omkring. Skall tydligen vara superfint! Ah, hoppas vi kan göra det i vinter! Beroende på hur mycket pengar det blir efter allt extra sommarjobb (samt efter London & Paris) och om det går med skolan så skulle det vara underbart att åka bort två veckor i januari. Om det inte går så skulle det vara skönt att åka en månad nästa sommar. Förstå en hel månad med sol, bad och semester i Asien. Ah, myys!

Ni kanske tycker att jag borde lugna mig lite med resandet med vad fan, man lever bara en gång. Jag lever för att resa. Nu när jag har kameran också så skulle jag kunna vara på resande fot hela tiden! Det finns inget bättre än att upptäcka nya platser och att få miljöombyte. Livsnjutning på hög nivå! I love it!




Looking back

LESBOS - JUNI 2010





Cosmo : Augusti 2010



Idag kom nya Cosmopolitan i brevlådan. Hoppas jag hinner läsa den i morgon (min enda lediga dag denna vecka). Den innehåller lite smått och gott, bla. en trendrapport inför hösten vilket kan vara lite kul att läsa ;).



Date på Djurgården

I måndags så var jag med Christina och Linn på Djurgården och fikade. Vi tänkte ta färjan över men den skulle precis sluta att gå så vi tog bussen till Grönalund istället. Sedan satt vi och snackade bort några timmar på Blå Porten, fikade & mös. Linn hade köpt varsitt armband till oss i Venedig. Mitt är guld och bärnstensfärgat, superfint! Tack darling!!

Vi hade sällskap av en hel del fiskmåsar som nog också var lite fikasugna. Lyckades att fånga några av dom på bild. På vägen hem träffade vi pappa vid Djurgårdsbron. Han var ute på lite cruising i nya bilen så han fick snällt skjutsa mig hem ;).








I like it!

Skitsnygga röda skor! Resten av outfiten också för den delen.


I just don´t get it

Kollade in på nån modeblogg och såg att galningen hade skinn-shorts nu i helgen då det var 30 grader. I just don't get it...


Nedräkningen har börjat

The final countdown: Nu är det bara tio dagar kvar till semestern ;). Ska bli så sjukt skönt!




Helgen

Helgen har nästan varit outhärdlig på jobbet. Vi har haft mellan 30 och 35 grader inne och så måste vi ha tjocka långbyxor... Det tackar vi för... Uäh, nä fy. Men den tropiska värmen som ligger över Sverige är ju fantastisk (om man är ledig). Hörde att det kanske ska bli ännu(!) varmare nästa vecka. Ohlala!

I lördags var jag ute och åt på Faros med Paula, Torbjörn och Monica. Vi satt och ljög bort några timmar och åt god mat. Haha, jag kunde inte bestämma om jag skulle ha efterrätt eller bara kaffe och velade som vanligt. När servitören väl kom ut med kaffet så hade han med sig en liten bit tiramisu och tyckte att jag borde testa den om jag var osäker (on the house), haha tack!

Efter middagen såg vi nya filmen i Twiligt-serien "Eclipse". Detta är tredje filmen och jag tyckte att den var bra. Dock inte lika bra som de tidigare men helt klart värd att se igen ;). Det får bli Twilightmaraton när den kommer på dvd :P.


Igår, söndag, var det som sagt jobb och sedan middag + vm-final i fotboll hemma hos Pauli och Tb. Torbjörn hade gjort en jättegod vegetarisk paj med bla. zuccini och fetaost. Mmm! Finalen var helt galen. Det var så jäkla mycket fult spel - men inga mål :P. Det var fällningar, armbågar, påhoppningar, stämplingar, minst sju gula kort, en kille fick värsta karatesparken rakt i bröstet (á la Jean Claude van Damme...) och så vidare. Spanien gjorde äntligen mål i förlängningen och vm var avklarat för denna gång.

 


The day after today

I morgon blir det jobb... och bio :)!



I wanna go now


Åh, längtar till Londonresan. Jag vet, jag ska inte klaga över att jag är uttråkad och vill åka bort (igen). Men det skulle vara så sjukt nice att fara iväg igen till lite andra miljöer. Kliar redan i hela kroppen, I wanna go now! Trist att vara hemma...


Rockfestival för honom, jobb för henne.

Martin är på Rockfestival i Finland med grabbarna så jag är solo hemma (rätt så avis faktiskt). Bland annat spelar Ozzy, The Sounds och The Ark. Ikväll blir det lugnt men i morgon ska jag ut och äta med Pauli, TB och paulis syster och sedan ska vi se nya Twilight-filmen - can't wait ;).




Work some more


Chanel


Bild: carolinesmode

"Telephone"



Udda och cool video.


Fantastisk reklam

Jag tycker den nya reklamen från Libresse är nice. Haha, undrar om tampongerna verkligen är så bra... :P.


Alexander Wang

Jag skulle nästan dö för denna väska. En skönhet i svart läder från Alexander Wang. Den kostar dock $875 ~ 6700 kronor. Det är lite väl dyrt för min spargris, men önska kan man ju alltid göra...





Clothes


Bilder: stockholmstreetstyle

The sun shines in Sjöstaden

Idag har jag och Fatima legat i varsin baden-baden stol och solat i Sjöstaden. Mys! Vi spelade lite hederligt Yatzy och läste tidningar. Har en sjukt bra fototidning med massa bra tips :).





Kul kuriosa



Hur länge har du/ ska du vara gift ;):

  • 1 år: Pappersbröllop
  • 2 år: Bomullsbröllop
  • 3 år: Läderbröllop
  • 4 år: Blomsterbröllop
  • 5 år: Träbröllop
  • 6 år: Sockerbröllop
  • 7 år: Ullbröllop
  • 8 år: Bronsbröllop
  • 9 år: Pilbröllop
  • 10 år: Tennbröllop
  • 11 år: Stålbröllop
  • 12 år: Silkesbröllop
  • 12,5 år: Kopparbröllop
  • 15 år: Kristallbröllop
  • 20 år: Porslinsbröllop
  • 25 år: Silverbröllop
  • 30 år: Pärlbröllop
  • 35 år: Korallbröllop
  • 40 år: Rubinbröllop
  • 45 år: Safirbröllop
  • 50 år: Guldbröllop
  • 55 år: Smaragdbröllop
  • 60 år: Diamantbröllop
  • 65 år: Krondiamantbröllop
  • 70 år: Järnbröllop
  • 75 år: Atombröllop

Middagstips:

Tänke tipsa om en snabb och enkel middagsrätt nu när jag ändå är i farten. Denna är ursprungligen från min plastis Håkan - han samlar många pluspoäng när han lagar denna rätt ;). Det är en tonfiskröra med curry.



Tonfiskröra:
1st Stor gul lök
Några vitlöksklyftor
Paprika (hackad i valfria färger)
Tonfisk i vatten
En stor burk creme fraiche (30%)
Curry
Salt
Peppar
Lite socker
Ev. thaisås, ketchup eller annan krydda efter smak.

Stek lök, pressad vitlök och paprika tillsammans med kryddorna och sockret. Sockret ska få fram en godare löksmak och om man steker curryn innan man häller i mjölkprodukterna så skall den få en lite kraftigare smak. Blanda i creme fraiche och tonfisk. Jag föredrar en fet creme fraiche för med en light-variant så blir såsen väldigt rinnig. Låt puttra och smaka av. Serveras med pasta och sallad.

Tillagningstid ca. 20-30min.




SUPERB **

Greek style

Idag ville jag lyxa till det lite eftersom Martin drar med grabbarna till Finland på festival i morgon. Det blev mys på balkongen á la Grekland. Gjorde egen fetaost/paprika-röra som det serverades surdegsbröd till, blandade grekiska oliver från Zeta och kalla Pripps sommarlager (inslag av fläder).



Paprikaröra (himelsk):

1st stor Röd hackad paprika
1pkt Fetaost
1pkt Philadelphia
2msk Lite naturell creme fraiche
Salt
Peppar

Hacka paprikan och fetaosten. Mixa allt med en stavmixer. Servera med färskt bröd. Superenkelt och gott! Försökte kopiera en röra som vi åt på Greklandsresan.

Jag hade surdegsbröd ("Levain" från City Gross 19.95:-)






Man, I like it

Denna outfit skulle jag gärna se Martin bära men vi är lite oense om den saken. Så här skulle jag i alla fall tänka mig att klä mig i höst om jag vore kille. Kanske med en man-bag till...


Kavaj, skorta och byxor: H&M. Skor: Gant

H&M rustar redan inför hösten...

...trots att det fortfarande är 30 grader ute... I'm not ready yet!


Budget-tips



Måste säga att H&Ms egna läppglans är ett fynd. Dessa kostar endast 39,50:- och både smakar och sitter bra. Tips till alla er (som är som jag) som inte vill lägga dyra pengar på glans (efter ett tag ligger den gömd och glömd någonstans ändå...). Föredrar återfuktande läppstift ;).

"The Losers"

Senast sedda: Denna var en riktigg pang-pang-redneck film á la Hollywood. Förutsägbar och inget utöver det vanliga men värd att se - en gång.



C-vitamin

Till middag idag blir det apelsinmarinerad kyckling med ris och sallad.


Det som blev kvar av apelsinerna (2st i delar) sög jag nyss i mig. Friskt och himla gott!

The work of an artist

Jag är så himla fascinerad av vår inneboende spindel på balkongen. Varje dag, och då menar jag verkligen varje dag, så har den spunnit ett stort nät. Varje dag så tar jag bort det (hatar ju spindlar) men det är alltid där, på samma ställe varje dag. Det är ca tre decimeter i diameter (ganska stort tycker jag) och väldigt symetriskt. Är faktiskt imponerad att den lyckas med det. Dock så har jag aldrig sett spindeln - tur för den. Bäst den håller sig undan - jag tycker spindlar är skitäckliga med alla sina ben, vad är dom bra för... Men spinna nät kan dom i alla fall...





SÖS & SoFo

Jahapp, idag var det dags att besöka Handmottagningen på SÖS igen. Inte jag utan Fatima. Dock så fick vi genast veta att det var många akuta besök före oss så vi fick dispans och skulle återkomma lite mer än två timmar senare. Vi är bundis med sköterskorna Pia och Ida nu... Vi passade på att promenera i solen kring SoFo och lunchade med Mallan. Det blev en sallad med quinoa och skagenröra m. kräftstjärtar för min del. Kunde inte hålla mig till efter maten så drack kaffe innan... Snacka om att jag fick ett rus av den, är faktiskt bättre att vänta tills man fått lite mat i magen...



Väl klara på sös så var det dags att bege sig hem, klarade mig ifrån de värsta köerna som tur var - gick nästan i 70km/h :). Hatar att köa, tyvär så blir det ju bara mer och mer bilar i stan...


Inspire



Bilder: stockholmstreetstyle

Trött

Nu är helgen avklarad. Jag har stängt lördag och söndag och nu är jag rätt mör. Det underlättade ju inte direkt att det var 30grader inne hos oss. Time to go to sleep.

Moppesightseeing

I Grekland hyrde vi moped en dag och åkte runt till städerna intill Petra och lite i omgivningarna.






Fikon ↓






Petra från ovan :)

Lunch 30juni

Den 30Juni lunchade jag med tjejerna hos Mallan. Mallis fixade en superfin sallad med massa gottis och så blev det kyckling i ugn till :).



Nya kjolarna




Balkongen: Före & Efter





 






Hunnit med idag:

  •  
  • Varit hos farbror doktorn med Fatima
  •  Fikat
  •  Lånat pappas bil
  •  Svettats
  •  Köpt resväska (den sista av den modellen - pju)
  •  Blivit bjuden på lunch
  •  Varit och storshoppat med F på Ikea
  •  Fikat lite till
  •  Svettats mer
  •  Kört runt halva stan
  •  Lämnat tillbaka bil
  •  Svettats ännu mer
  •  Handlat på Willys
  •  Kört hem F
  •  Lagat middag
  •  Ätit
  •  Planterat blommor och pimpat balkongen
  •  Duschat
  •  Bloggat






 

Nya väskan med alla mina inköp från Ikea. Först glömde jag att jag hade köpt den (låg kvar i pappas bil...) och sedan lämnade jag den där (med alla saker i...). Ja, men det var ju tur det ändå annars hade vi inte fått plats med alla matkassar...

Köpte bland annat turkosa blockljus till balkongen, kaffebönor (till ljushållare), galgar (ingen svensk har nog lika många galgar som jag har - hänger allt utom underkläder...), ny toaborste, nya musmattor, present till Emma och Julia, nya fina blommiga och färgglada påslakanset... osv. Pappa fick en stekpanna. Alla nöjda och glada.

Nu är jag slutkörd.


I just bought:

En ny resväska. Denna är från "Titan" i modellen "Rocket" och är en lättviktare om jag jämför med de äldre modeller som jag haft. En är såld, en kastad och en ligger på vinden med alla skidkläder i. Dessa var dock tunga och otympliga vilket gav mig en himla bra (nja...) anledning till att köpa en ny. Just nu är dessa lite rabatterade på Wedins Accent - 899:- istället för 1495:- (gäller tom. 4juli). Köpte en medelstor rosa som på bilden (fanns tyvär inte i vitt - hade varit snyggt). Kommer att synas bra med mitt neongröna bagageband ;).


Böda Sand

Med en sådan här fin omgivning låg vi och solade & njöt på Öland. Nästan som att vara utomlands om inte bättre - havet och beachen finns närmare än man tror :). Från lägenheten vi hyrde i Byerum (nära Löttorp) var det 6km hit - vilken lyx!!





En dag på stan

Igår hade jag och Martin som sagt en mysdag på stan. Föst gick vi en sväng och kollade i butiker, åt lunch på Depå i BirgerJarls Passagen vid Östermalmstorg (gå inte dit!!) och sedan såg vi "Deep Sea" på Cosmonova (tyvär så var den inte i 3D). Lunchen var skitdyr och sämst. Vi åt sushi och den serverades typ innan vi hann sätta oss och fisken + ingefäran var helt torr = den har stått startklar i en kyl (eller ännu värre framme någonstans...). Har i alla fall inte blivit sjuk. Dricka eller kinapinnar ingick inte ens... :P. Oh, nä, gå inte dit.

Innan bion satt vi en stund ute på gräset och softade. Jag drack en underbar cappuccino från Espresso House (skaffade kundkort igår - 20% rabatt på take-away, att jag missat det... Vi gick en runda på museet innan också, kostade bara 5:- extra om man ville lägga till det vid uthämtning av cosmonova-biljetterna. Vi såg bland annat på en häftig foroutställning om polarmiljöer där en fotograf hade varit på en 10 månader lång expedition och levt i ner till -80 grader för att dokumentera djurlivet och naturen. All heder åt dessa människor!


Agent provocateur har öppnat i Sverige, I had no idea... :).


Lunch på Depå i BirgerJarls Passagen - ät inte där.




Berlin bitches are going to Paris



Det blev ju aldrig någon Barcelonaresa så vi har istället bokat en resa till Paris! Jag, Fatima, Mallan och Paula åker till kärlekens stad 14-17 oktober. Vi hittade flyg med Ryan Air för 700:- så nu ska vi bara boka hotell. Wie! Paris here we come!


Urban Outfitters

Idag hade jag och Martin en mysdag med en runda på stan, lunch och Cosmonova. Jag shoppade två kjolar på Urban Outfitters, dock inte de två på bilden (bilder kommer som vanligt lite senare). Nu ska jag iväg och jobba, hej hopp!



Testade fyra kjolar (har inga alls hemma) men dessa två fick hänga kvar i butiken. Köpte en beige och en svart.


Haha, ser ut som att jag har värsta hängbuken på denna bild :p

Second hand - for free

Igår var jag och lunchade med tjejerna hos Mallan i sjöstaden (bilder kommer) och då var hon urgullig och gav lite snygga plagg till mig. Mallans garderob är ett säkert kort och jag är tacksam att jag fick dessa godbitar, två klänningar och en kavaj med prislappen kvar(!). TACK VÄRLDENS BÄSTA MALLAN!



Filmer jag villl se:


RSS 2.0