Lussebak
Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten.
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
Till 1 kaka:
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 g saffran
1 1 msk ljus rom
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
Receptet från recept.nu
Låter gott! kanske man får smaka i kväll:) Kram