Gott nytt år!

Jag hoppas alla får en trevlig kväll och en bra början på det nya året!


Alla vägar leder till Stockholm

Jag hoppas det i alla fall för nu sitter jag på bussen som ska ta mig hem till huvudstaden. Hoppas resan går snabbt och smärtfritt. Syrran är ju rolig "-Åh mä, hade du sagt tidigare att du skulle åka buss hem så hade jag ju kunnat åka och hämtat dig istället!". Haha, what tänkte jag! Knasfia, vem fan åker från Stockholm till Sälen tur och retur frivilligt :p. Jag ska ringa på vägen om jag ändrar mig... Från den ena till det andra - var och fixade håret idag på "Emmas" innan jag hoppade på bussen. Lite slingor och klippning blev det. Man måste ju vara snygg na fin på nyårsafton. Nä, nu ska jag se några avsnitt av "Flash forward" som Martin var så snäll och fixade till mig. See you soon!

Day two

Jaha, nu är det andra och näst sista dagen här uppe. Idag har det varit sjukt kallt och ett tag undrade jag var mina tår höll hus... Fy så kallt det var! På After Skin var det ännu mer drag än igår, skitbra band :). Tackar gud för kvällsåkning idag så det var lätt att ta sig därifrån. Igår fick vi ju staka oss hem... Mindre kul var det ju att alla backar vi ta tvugna att åka saknade lyse, månen fick vara våran guide. Körde över en sten och repade ena skidan. Skit också, men så kan det gå - inte första gången... Efter en kväll vid tvn med allas våra "Svenska Hollywoodfruar" (första gången jag ser det!) samt "Legally Blonde" så är jag mentalt slut så det är god tid att hoppa i säng! Nattinatt! Ps. Vill gratulera Christina igen på hennes 21a födelsedag! Det är din dag i 10 minuter till darling ;)

Efter en dag i backen

Nu har vi landat i svenska fjällen! Mysfaktorn är hög med mycket snö och 15 minusgrader :p. Efter första åken är vaderna lite möra efter en dag i pjäxorna, annars är allt fint. Dock så blev jag påkörd av en liten knatte och ramlade, fan vad trött man blir... Bättre jag än den lilla plutten iaf. Men det finns inget bättre än att svischa ner för backen, frihet! Afterskin var skitbra med livebandet "Pissed off", det var bra drag på världshuset. Idag hade vi en timmes strömavbrott också vilket ledde till en rätt sen middag, men men. Nu är det dags att hoppa i säng så att man är pigg och glad i morgon. Godnatt!

Hej hopp!

Nu bär det av till fjällen med pappa, farbror och kusinerna. Back in town på onsdag kväll! Uppdatering av julhelgen kommer, har varit lite för mycket roligt på en gång så har inte riktigt prioriterat bloggen ;). Nyår blir det iaf på Münchenbryggeriet - alla som vill hänga med köper biljetter på Ticnet!

Puss o Kram!


HTC Tattoo

Maybe my next phone - I like it!


Hoppas alla har haft en bra julafton!

Just nu är vi hemma hos mamma, men morgonen startade med grötfrukost hos pappa och sedan åkte vi en sväng till Martins syster. Nu har vi träffa större delen av La Famiglia, i morgon åker vi ner till farmor och farfar. Känner mig helt slut efter två dagar med barn och stök :P. Vi har haft det supermys!


Julbak 23 december



Syster & Julia


Chokladcoctail


Malin, Julia & Patricia


Kära syster


<3at



Kenny & Julia




Stackars Martin som är underst :P


Vi fick förkläden av mamma i present :P

Nu är det min tur att pyssla


Dags att slänga ihop formar med rocky road. Och fylla på vinet ;)



En julhälsning:


Julia sjunger <3


Absolut sista förberedelserna

Ska en sväng till Ringen för att komplettera lite inför julbaket och köpa den absolut sista julklappen. Sen är allt klart inför morgondagen :). Lär ju inte vara ensam där...


Leeedig!

Nu är sista "skoldagen" avklarad och nu är det lite lov fram till den 7e januari. Himlans skönt. Dock så har jag tenta den 8e så det måste tyvär bli en del plugg ändå...

Igår var jag på City Gross med resten av den svenska befolkningen! Hade glömt mitt självscaningskort hemma så jag fick stå i en två mil lång kö... Nu är i alla fall det mesta fixat inför i morgon. Kan inte förstå att det är Julafton i morgon!(?). Men så är det...

Kom hem till mamma med allt från City Gross och möttes av ett hav med nära och kära. Håkan alla barn var där på julmiddag samt Kenny med sin Julia och min kära syster. Har lite kul bilder hemma hos mamma som syster tog igår, uppdatering kommer ;).

Sen när jag kom hem var grabbarna här, Påten & Krille. Kul att se er, länge sedan :)! Vi satt och spekulerade lite kring paranormal activities som försigår runt omkring oss...

Nu på morgonen blev det en halvtimmes sovmorgon då jag och sängen var ett. Mys mys mys nu när man kan slappna av och känna sig liite fri <3.

Snart ska jag hem till mamma för det årliga julbaket! Ska bli skitkul. I år är det inte bara Österbergare utan även kennys flickvän Julia, Marie-Louise, Paula och min Miss Patty! Tjoho!

Brittany Murphy död


Msn Kändisnytt skriver idag:

"Den 1 december var Brittany Murphy på Hollywoodpremiären av sin nya film "Across the hall" - i går gick hon bort

Den 1 december var Brittany Murphy på Hollywoodpremiären av sin nya film "Across the hall" - i dag gick hon bort

Skådespelerskan Brittany Murphy gick bort på söndagsmorgonen efter vad som i skrivande stund beskrivs som ett hjärtstillestånd.

Källor säger till Tmz att det var Brittanys mamma Sharon som hittade sin dotter livlös i duschen. Räddningstjänsten larmades klockan 8 på morgonen, lokal tid, och en ambulans kallades ut till en bostad i Los Angeles som tillhör skådespelerskans make Simon Monjack.

Ambulansmännen påbörjade hjärt- och lungräddning på plats och fortsatte de fruktlösa försöken att återuppliva filmstjärnan under färden till Cedars-Cinai-sjukhuset. Hon förklarades död vid ankomsten till akuten.

Brittany Murphy blev bara 32 år. Fans minns henne från en lång rad filmer som "Clueless", "8 mile", "Sin city" och svenske Jonas Åkerlunds "Spun" från 2003."


Se upp i backen!

Dom här härliga bilderna har jag snott från min kära syster :).



Till honom

Lite tips för er som också är ute i sista minuten :P.Allt detta skulle jag vilja ge min älskling i jul:


Sammanträffande

Hade fått ett nyhetsmail från Nelly.com ang nyårsblåsor. Gick in en sväng och kollade och såg då att en kompis från gymnasiet, Morgane, var modell för delar av deras kollektion. Lite överraskad blir man ju när man ser någon man känner så där :P.


Allvarligt?!

Haha, denna blogg är helt sanslöst ytlig. Jag klarar inte sånt här :P. Blev tipsad av <3at, han undrade hur länge jag skulle stå ut att titta...


För er som inte är hemma på Söder

gotgatan.se hittar man all info om restauranter och butiker på Götgatan. Mycket bra för er som inte är hemma på Söder ;).


Studentens hemmaspa

Tänkte lyxa till det lite med en hemmagjord peeling-mask idag efter några kvalitetstimmar med kursböckerna :P. Om man inte har någon ansiktsmask hemma i badrumsskåpet går det utmärkt att göra en egen! Med en klick ansiktskräm, lite rengörningsgel/-creme och vanligt socker gjorde jag en härlig ansiktspeeling. Man fick babyface efter, you should try it!

Ett till bra tips är att även peela nariga vinter-läppar med socker och lite vatten. När man peelar får man upp cirkulationen och tar bort överflödig hud. Läpparna blir rosiga och lena. Kyssäkta * *


Snöröjning




Idag har vi skottat heela balkongen och blickat ut över de snötäckta vyerna. Och så här härligt var ju vädret i morse...:


Trevlig mat- & bakblogg

Bloggen Kalasgott tipsar om mat- och bakrecept. Nu kan man även hitta en del kul tips inför julstöket. Själv fastnade jag för ett recept med det smaskiga julgodiset "Rocky Road" som jag tänkte baka nästa vecka.


"Bejeweled"

En kurskompis till mig laddade ner ett spel till sin iPhone här om dagen: "Bejeweled" och nu är vi helt fast :P. Man ska försöka få tre eller flera figurer i rad genom att byta plats på dom. På så sätt samlar man poäng och kommer vidare till nästa level. Är skitsimpelt egentligen men man blir helt fast! Tur att jag inte har en mobil med touch-screen! Vet att man kan spela det på datorn men det är inte riktigt samma sak :P.


Walking in a winter wonderland



"Where the wild things are"



* Mycket speciell film och garanterat inte lik något du sett tidigare *


Failure


Idag när jag klev av tunnelbanan i Hökarängen satt det en kille ute på perrongen. Han satt bredbent och trodde han var världens coolaste snubbe. Så skulle han spotta och fattade inte att man inte gör sånt i motvind :P... Japp, han fick sitt eget spott på jackan och jag garvade högt. Made my day * *

Men vad gör hon...

Detta Youtube-klipp på MatTina visade min kära bror för mig. Bra redigerat :P.

"Koks-Tina"


När åker vi?!

Och vem betalar? MALDIVERNA ↓







Middag

Bernt och flickorna var här på middag och så såg vi "Skönheten & Odjuret" ;).


"Avatar"

Någon annan som är sugen på att se nya "Avatar"? Den verkar vara jättebra och annorlunda!


Time for:



Svenska hjältar galan

Ikväll tycker jag alla borde titta på "Svenska hjältar galan" på tv4. Några svenska medborgare har utsetts till årets svenska hjältar pga deras fantastiska insatser. Läs mer på Aftonbladet.se



Lär dig mer om bildfusk

Aftonbladet informerar om hur man lätt manipulerar bilder och filmer. Denna är exempelvis fake som tur är!



http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/discovery/article6258782.ab

Favoriter från Forever21



Fullt hus

Idag har vi haft delar av familjen hemma på fika och lite inflyttningsmys. Bernt & flickorna, mamma & Håkan samt min faster med respektive och mina kusiner var här. Trevligt var det och saffranskakan blev lyckad ;). Mamma & Håkan kom med en superbra pall som vi fick i inflyttningspresent. Jag når ju inte upp till överskåpen på garderoberna och så är det ju en extra sittplats om man skulle behöva. Faster Susann kom med vin, blomma och choklad trots att jag skrev att man absolut inte skulle komma med en massa presenter. Tack gulle er! Älskade familj!



Trött liten skrutt


Vi klädde granen och tittade på "Bambi 2"


Lyxade till det med lite riven mandelmassa i också ;)


Emma = energipaket <3

Lussebak

Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten.





Färdigt på: 45 min

Ingredienser

Till 1 kaka:
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 g saffran
1 1 msk ljus rom
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

Receptet från recept.nu


Lördag kväll

Nu blir det Robinsson och sedan film.

Nytt favvogodis (efter choklad)

Nu har det kommit ferrari-godisbilar med colasmak! Så jäkla goda :). Smakar lite som de sura colaflaskorna.


Nu är det snart klart

Nu är det mesta i ordning, väggarna är fortfarande tomma men man kan ju inte köpa & fixa allt på en gång (även om man skulle vilja!). Martin har satt upp alla högtalare och kabellisterna är dragna. Det som skall fixas nu är nya gardiner och tavlor. Lite bilder från vardagsrummet:






Inflyttningspresent

Igår kom Linn med fina inflyttningspresenter! Hon är ju en trogen läsare av bloggen och hade uppmärksammat mina julgardiner - så hon hade köpt en matchande duk och "bordstabletter" + en megafin blombukett i sann julanda :). Blev skitfint och nu är det verkligen julstämning. Tack snygging!


Snälla tomten!

Jag har nog varit tillräckligt snäll för att förtjäna denna :P:


Fjällen



På "jullovet" ska jag åka en sväng till fjällen med pappa. Min farbror har hyrt en stuga i Lindvallen, Sälen, så vi ska bo med dom. Blir en kort semester, åker söndag den 27e och tar bussen hem igen den 30e för att fira nyår i storstan. Men ska bli härligt att få ta några åk och känna vinden blåsa i håret ;). Kommer bli trevligt att få spendera några dagar med pappa också, det händer ju inte allt för ofta.


Idol 2009 - Final

Idag kom Linn hit efter jobbet. Hon, Martin och jag åt middag och vin blev det också, Supermys :). Sedan satt vi bänkade framför finalen i Idol. Erik tog hem segern och här hör ni vinnarlåten:


Man blir så trött

Marknadsföringstentan skulle ha varit rättad till i måndags. Sedan kommer det upp en lapp där det står fredag, och idag, Fredag, har vi fortfarande inte fått besked. Så här hade kursansvarig skrivit på lappen idag:



Ursäkta, men vilken seriös universitetslärare skriver "Sorry"...

Work work

Japp, dags att åka till sitt kära arbete. Ikväll är det jag och Pauli i driven vilket verkligen glädjer mig! - 16.50 till 20.30 är det som gäller.


"9"

Nu blir det film: 9


"Paranormal activity"

Har helt glömt att tacka Pauliina för en mysig biokväll i söndags. Eller mysig och mysig... Vi såg "Paranormal activity" på Sergel 21.20. Den var helt ok gjord och var väldigt läskig emellanåt. Lite sådär att man inte vågar titta under sängen längre... Filmen i sig var ju inte direkt mysig men vi höll hand en hel del vilket jag gärna gör snart igen min kära ;).


Senaste köpet:

En ny bok av stylisten Eric Daman som har stylat de tre första säsongerna av Gossip Girl. Leighton Meester som spelar Blair i serien har ett finger med i spelet. Beställde den idag från Bokus, 220 kronor. Ska bli kul och se om kan bli en Upper East Side Fashionista av att läsa den ;).



Leighton Meester & Eric Daman


Till Linn <3

Helt fantastiskt med en annan människa som förstår allt man säger. Hon lyssnar, delar med sig, hjälper, bollar idéer, tröstar, gläds åt och med mig, finns alltid där... Ja, fy vad du är bra och jag tycker om dig så himla mycket! Tack för allt och tack för att du funnits här för mig under alla dessa år! Tack för att du alltid lyssnar! Den här låten är till dig Linn!


Yes yes yes!

Jag kom in på Personal/Arbete/Orgasnisations programmet på Stockholms Universitet vt 2010! Det var mitt förstahandsval och det känns superkul!


Sakta men säkert...

...börjar det bli ordning här hemma. Här kommer lite bilder från hur det ser ut nu. Saknas fortfarande grejer, självklart räcker det inte med två besök på Ikea för att få med sig allt. Vi väntar på en del till tv bänken, vi ska komplettera den så att den blir lite längre, nu när vi bor så himlans mycket större :P.

Sovrum:





Vardagsrum:



Kök:


Pepperkaksfil!

Köpte filmjölk med pepparkaks smak på City Gross här om dagen. Nice säsongssmak!


Hello again!


Här har det varit dåligt med uppdateringar men det ska vi väl försöka ändra på ;)


Sonya Rykiel tar catwalken till en ny nivå:


Sonia Rykiel pour H&M


Hysteri?

Känns som att det har blivit för mycket hysteri kring H&Ms samarbeten med kända designers. Sist så var det vid lanseringen av Jimmy Choos kollektion (som inte ens var designad av Choo himself utan av en av hans anställda designers...). Nu när jag skulle gå in och kolla om Sonia Rykiell hade knåpat ihop några söta underkläder var det kö för att komma in på H&Ms webbshop! Herre gud!



Fredag

Dagen har varit vääldigt lång. Fredagen började med seminarie 8-10.00 och sedan grupparbete efter det till 14.30. Vi håller på med kalkylering nu och det är verkligen inte min cup of tea...! Usch vilken ångest. Tackar Bullen för lite hjälp idag också :P. Guldstjärna i boken för din del!

Sedan blev det en spontan-middag hemma hos mamma. Kenny och hans flickvän(!) Julia var där och så kom syster med Emma och Julia. Det var full rulle tills vi åkte hem. Himlans mysigt!

Sedan var det dags att montera ihop sängstommen. Vi köpte en ekfärgad Malm från Ikea. Vi ville ha en vit men den fanns inte i bredd 160cm :(. Men det blev skitbra ändå! Självklart fanns inte allt när vi var på Ikea igår så det blir en second time around nästa vecka.

I helgen är det jobb som gäller. Lördag 11-18.30 och söndag 8.45-17. Nattinatt!


Redo för 2010

Idag gjorde jag årets viktigaste inköp: kalendern för 2010. Klarar mig inte utan den, är beroende av att planera och strukturera mitt liv. Måste ha koll på alla jobbpass, skolschema, tentor och andra aktiviteter. It's my baby and I love it! I år blev det en i svart skinn.


I've got the big one ;)


Martins Tattoo

Martin var på sin första sittning på King Carlos Tattoo i St Eriksplan idag. Ritningen tog två timmar och 15 minuter och sedan två timmar och 45 minuter tatueringstid på det.
 


Dinner for two

Lyxade till det lite idag och gjorde kyckling i ugn fylld med oliver, oregano, vitlök och fetaost. Till det blev det ris, bea och sallad. Så jäkla gott! Till dessert blev det en jordgubbsbakelse fylld med vaniljcreme från älvsjö konditoriet. Öppnade en flaska vin till det också ;).





Svart som natten



Är väldigt sugen på en snygg svart kavaj. Black is always back och passar till allt!
Dessa snyggingar är från Topshop. Alltid 10% studentrabatt!


En annan Lady Gaga

Så här är vi inte vana att se Lady Gaga eller snarare Stefani Germanotta som hon egentligen heter.


Trött man blir!

Nu när jag kom ner i tvättstugan så hade någon gått in där och satt på två maskiner trots att vi hade bokat den. Varför går man in när någon annan har bokat tiden?!!  Visseligen hade jag tvättat klart men jag hade fortfarande två timmar kvar så om jag hade velat tvätta mer så hade denne idiotens saker åkt ut och fått ligga blöta och mögla. Fan vad trött jag blir, hoppas inte alla grannar är idioter... Folk vet uppenbarligen inte hur man beter sig.

Kommer ihåg en artikel ur Metro för länge sedan där det stod att "våldet i tvättstugorna ökar". Jag förstår varför!


Bra SL

Nu kan man äntligen få studentkortet som Access-kort och med förlustgaranti om man köper det på sl.se. Mycket bra!



RSS 2.0